Nakon nesreće niže uspjeh za uspjehom

0 1.114

Da se upornošću i željom može sve postići dokazuje nam kratka priča koju objavljujemo u nastavku. Riječ je o Selmi Kovačević, članici KK Sensei Turija koja će proteklu godinu pamtiti po mnogo više dobrih na spram loših stvari.

Selma Kovačević i Nađa Avdibašić Vukadinović

Naime, Selma je prošle godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću i na iznenađenje doktora, oporavila se za samo tri mjeseca. Odma’ nakon oporavka, Selma se pridružila svom matičnom klubu a dobila je i poziv ženske karate reprezentacije BiH. Od tada je krenula da niše uspjeh za uspjehom, pa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, Selma za Bosnu i Hercegovinu osvaja drugo mjesto čime ispunjava normu za upis na Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

Takođe, Selma je na nedavnom proglašenju na Izboru za najbolje sportiste općine Lukavac izabrana među najbolje seniorke općine za 2010. godinu, a na zimskom karate seminaru Karate saveza F BiH, uspješno je položila za sudijsko zvanje čime je stekla licencu Trenera. Kao svoj najveći uspjeh Selma ističe uspješno položen ispit za majstorsko zvanje Crni pojas 2.DAN.

Nadamo se da će Selma u ovoj godini postići još bolje rezultate i da će biti primjer svim mladim ljudima, jer sve se može kad’ se hoće.

Mehmed Halilović

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x