fbpx

Na rukometnoj utakmici u Lukavcu “kiša golova”

2 min. za čitanje

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 100. Sudije: Džemal Čedić i Anis Juraković (oba Sarajevo). Delegat Senad Stitkovac(Sarajevo).

LUKAVAC – KAKANJ 23:39(10:20)

Sedmerci:Lukavac 3(2), Kakanj 5(5).

Isključenja: Lukavac 8 minuta, Kakanj 8 minuta.

LUKAVAC: Halilović, Pekarić 14, Mehmedović, Sokolušić 1, Junuzović 1, Bajrić, Kovačević 4, D.Osmić 3, Tunjić, Almin Iljazagić, Alen Iljazagić, Ahmičić, Omerdić, A.Osmić. Trener Željko Mott.

KAKANJ: Ramić, Šljivo, Duraković 4, Kahvedžić 3, Velispahić 4, Suljević 2, Delić, Hrgota 4, Sabljaković 3, Rojo 1, K.Zajimović, Fejzović 1, Semić 3, N.Zajimović 14. Trener Almir Amitović.

Nedeljna utakmica izmedju rukometaša Lukavca i Kaknja protekla je u efikanskoj igri obje ekipe a postinuta su 62 gola. Naši rukometaši dobro su započeli utakmicu i do sredine prvog poluvremana držali izjednačen rezultat. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Medjutim kako je utakmica vremenski odmicala gosti iz Kaknja su uspjeli da steknu rezultatku prednost koja je na poluvremenu iznosila deset golova razlike.

Drugo poluvrijeme odigrano je takodje efikasno sa dosta lijepih akcija. Domaći su u ovom periodu igre uspjeli postići 13 a gosti su postigli 19 golova. Na kraju je pobjeda pripala iskusnijim gostima iz Kaknja.

U ekipi domaćih najefikasniji je bio Jasmin Pekarić sa 14 golova a kod gostiju je Nedžad Zajimović takodje 14 puta zatresao domaću mrežu.

Foto: Arhiv

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo malo treba izmijeniti “Domaći odbojkaši” zar nije rukometasi 😀