fbpx

Na Modracu održan Memorijalni turnir ˝Simić-Salihspahić˝

1 min. za čitanje

ribolov1004Na izuzetno jakom takmičenju na kojem je učestvovalo 15 ekipa iz 6 različitih država (Belgija, Mađarska, Srbija, Hrvatska, Makedonija i BiH), Tuzlaci su predvođeni Filipović Alijom i Đug Murisom ubjedljivo zauzeli prvo mjesto ispred ekipa „Šampion“ Skopje iz Makedonije i „Team Mosqito“ iz Mađarske.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Žunić Andrija iz Banja Luke, drugo mjesto zauzeo je Frans Tomas iz ekipe „Team Mosqito“ iz Mađarske a treće mjesto pripalo je domaćinu Muris Đugu.

Program takmičenja započeo je u četvrtak prvim zvaničnim treningom i završio u ponedeljak kada je ekipa „Milo-Mainil“ iz Belgije, predvođena bivšim pojedinačnim prvakom svijeta Jean Mainilom, otputovala kući.

Interesantno je bilo i to da je ovaj turnir dva dana pratila i snimala RTV ekipa Radio-televizije Srbije, te na taj način odala priznanje organizatorima, na godinama uspješno organizovanom turniru koji je prepoznatljiv u cijelom regionu.

Uspješnu organizaciju takmičenja pomogao je i menadžment J.P. Spreča koji je obezbjedio optimalan vodostaj jezera Modrac za ovo prestižno međunarodno takmičenje, te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments