fbpx

Na jezeru Modrac održana “Štukijada 2”: Najbolji Mirza Gutić

3 min. za čitanje

U organizaciji SRD Smuđ, u subotu 24. Septembra na jezeru Modrac, uspješno je organizovano sada već tradicionalno takmičenje u lovu ribe na vještački mamac „Štukijada 2“. Na Štukijadi dva je učestvovao 41 ribič iz Banovića, Tuzle, Doboja, Bijeljine, Doboj juga, Modriče, Žepča te ribiči sa Lukavačke Općine.

Takmičenje je održano na dvije lokacije ribolovna staza Poljice u jutarnjim satima te ribolovna staza Prokosovići u poslepodnevnim satima. Ove godine tekmičenje je bilo bogato ulovom i uhvaćeno je 15 štuka, 10 koštra i  1 bucov, a bitno je i navesti da je 50 % učesnika uhvatilo barem jednu ribu.

Posebnu atrakciju predstavljalo je prebacivanje svih učesnika, njih preko 50 sa čamcima preko jezera Modrac na ribolovnu stazu Poljice i nazad na ribolovnu stazu Prokosovici. Takođe, bitno je napomenuti da je gastro ponuda bila na zavidnom nivou, lovačka sekcija „Baki“ lovačkog udruženja „Svatovac“ je spremila lovački gulaš, Čika Miladin je spremio tradicionalni Miladinov grah, a SRD Smuđ je spremio riblji gulaš za sve učesnike i posjetioce takmičenja, te im se ovim putem zahvaljujemo.

Ove godine UO SRD Smuđ Lukavac je odlučio da Štukijada postane takmičenje koje će se svake godine održavati zadnje nedjelje u septembru kako bi SRD Smuđ Lukavac doprinijeo obilježavanje dana Općine Lukavac i razvoju turizma na Općini Lukavac.

Iz organizacije su se zahvalili sponzorima, koji su prepoznali važnost jedne ovakve manifestacije na jezeru Modrac i pomogli nam da se manifestacija održi i da od sledeće godine postane nezaobilazna stanica regionalnih varaličaraca.

Nagrade su osvojili i finansirali:

  1. Mjesto – Mirza Gutić – Štuka: 1630 gr – sponzor nagrade Općina Lukavac
  2. Mjesto – Armin Hrvić – Dvije štuke: 1150 gr – sponzor nagrade Općina Lukavac
  3. Mjesto – Draženko Vujanović – Štuka: 1000 gr – sponzor nagrade ribarska radnja „Ribarska priča“

Najveća riba: Mirza Gutić – Štuka:1630 g – sponzori nagrade Općina Lukavac i SRD „Smuđ“

Najstariji učesnik: Sead Klementić – sponzor nagrade SRD „Smuđ“ Lukavac

Najmlađi učesnik: Amar Aljić – sponzor nagrade SRD „Smuđ“ Lukavac

Treba napomenuti da su svi gore pomenuti dobili i poklon pakete sponzora: Ruba Vobleri, Brada Vobleri i Eka Killer kopče, a svi učesnici „Štukijade 2“ su dobili po 3 varalice od Carpologije BiH.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitke za Mirzu i njegov uspjeh.

Alo ludi šta je ovo na slici nema lafinaša, da nije u jezeru osto, a ne nije eno ga sa svojom drugom damom kod neke ciganije ošo čojk da prodiše, pogledajte na njegovoj fb jadne komunjare gdje vam otišao lik hahahahahahahahah.

SDP Insider dabogda ti SDA seljacino u dvoristu kampovala sa svim ovim dosadasnjim lopovima i klosarima poput Bujara i novih Strujica i dabogda ti zet bio iz SDA i dabogda vas roditelji iz jezera vadili dabogda vam svima al i tebi sa njima za lijekova ove pare sto ste pokrali trebale ali oboljenja Karcinoma