fbpx

Na današnji dan preminuo Edin Ibraković

1 min. za čitanje

Danas se navršava godina dana kako je preminuo velikan lukavačkog sporta, Edin Ibraković.

Delegacije SKISO Sinovi Bosne Lukavac, ORVI Sinovi Bosne Lukavac te Općine Lukavac danas su posjetile mezar rahmetli Edina, gdje su položili cvijeće te mu učenjem fatihe odali počast.

Značajniji sportski rezultati Edina Ibrakovića:

  1. Evropsko prvenstvo Estonija – Talin 1997.g. 3. mjesto
  2. Svjetsko prvenstvo Iran – Teheran 1998.g. 3. mjesto
  3. Evropsko prvenstvo BiH – Sarajevo 1999.g. 1. mjesto
  4. Paraolimpijske igre Australija – Sidnej 2000.g. 2. mjesto
  5. Evropsko prvenstvo Mađarska – Sarospatak 2001.g. 1. mjesto.

Pored navedenih rezultata vrijedi istaći i titule najboljeg sportiste općine Lukavac kao i Tuzlanskog kantona u nekoliko navrata.

Edin Ibraković je nastupao za: OKI Osijek Hrvatska, OKI Šejtani Tuzla, OKI Tigar Banovići, OKI Brčko i SKISKO Sinovi Bosne Lukavac.

Također, Edin Ibraković je na svjetskom prvenstvu u Iranu u revijalnoj utakici nastupio i za reprezentaciju Svijeta u sjedećoj odbojci.

Edin Ibraković je dugi niz godina obnašao i funkciju predsjednika ORVI Sinovi Bosne Lukavac. Iza rahmetli Ede ostale su supruga Aziza te kćerke Amra i Azra.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Neka ti je LAHKA ZEMLJA BOSANSKA,koju si volio više od svega,a prerano smo te izgubili DOBRI moj IBRAK.Svaki dan očekujem da pred Dom kulture dođeš sa motorićem da kahvu popijemo sa Hašimom u RVI.Iako nisi s nama često te spominjemo.Bog neka ti podari lijepi DŽENET,a porodici snage i sabura i da žive onako kako bi ti želio.

Slavamu.Divno je procitati da se Odbojkasi sjetise svog istaknutog clana i gradzanina Lukavca.Trbalibi se i drugi sjetiti svojih clanova koji nisu vise sa nama. Hvalava Odbojkasi