fbpx

Munib Efendić novi predsjednik OS BiH

2 min. za čitanje

munibIzborna Skupština Odbojkaškog saveza BiH (OSBiH), održana danas u Sarajevu, kojoj su prisustvovali vodeći ljudi OSFBiH i OSRS-a, rezultirala je imenovanjem novog predsjednika, potpredsjednika te članova nadzornog i upravnog odbora.  Novi predsjednik OSBiH-a je Munib Efendić iz Lukavca, dok je dosadašnji predsjednik Milutin Popović preuzeo funkciju potpredsjednika.

Za članove Upravnog odbora iz OSFBiH izglasani su Munib Efendić, Luka Jurić, Mirsad Novalić, Fuad Lošić te Ivica Bošnjak.  Za članove Upravnog odbora iz OSRS-a izglasani su Đorđe Likić, Jasmina Lopičić, Esad Omerhodžić i Milutin Popović. Bivši predsjednik Milutin Popović je podnio detaljan izvještaj o radu OSBiH za vrijeme njegovog mandata.

“Brojni kadrovski promašaji, eskalacija sukoba unutar Saveza, brojni ”divlji” menadžeri koji odvode bh. odbojkaše i odbojkašice van granica BiH, što je narušavalo ugled OSBiH, doprinijeli su da je ”rejting” OSBiH u evropskim krugovima bio na samom dnu, rekao je Popović.

Konstataciju da su u protekle četiri godine “pozitivni procesi ipak bili dominantni u radu OSBiH” ilustrirao je činjenicama da je funkcionalno trojno uređenje saveza, poštivanje bh. i međunarodnih standarda i propisa, redovne sjednice, kvalitetne evidencije, članstvo u Balkanskoj odbojkaškoj asocijaciji, te organizacija dva jaka međunarodna turnira znatno je povećalo ”rejting” OSBiH u svijetu.

OS se ubraja u uži krug sportskih saveza koji su registrovani u skladu sa zakonom o sportu BiH.

U sezoni 2010/2011. u evropskim kupovima pravo nastupa imat će dva naša kluba, dok je do sada to imao samo jedan.

”Ženska seniorska reprezentacija BiH je 2006. godine bila 96. na svjetskoj rang-listi, a danas se nalazi na 66. mjestu, dok je muška seniorska reprezentacija bila na 92. a sada je na 76. mjestu rejting-liste”, dodao je Popović. (f)

On smatra da je novo rukovodstvo naslijedilo veliki broj problema, ali uz prave ljude i dobar rad Odbojkaški savez BiH može još više povećati rejting bh. odbojke u svijetu.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hahaha.,.moj razredni…bivsi razredni….moj brko….ode i u odbojkaske vode 😀

ja mislio posta lik presjednik oruzanih snaga bih

Cestitke nasem profesoru i puno srece u buducem radu!!! 🙂

cestitke Munibu i nadam se da ce raditi na unaprijedjenju odbojke i sporta uopste u BIH..

Cestitke Munibe , puno srece i sportskih rezultata