fbpx

Mladost ponizila Orašje a Prokosovići savladali Ingram

2 min. za čitanje

Od samog starta meča domaći kreću agresivno ka gostujućem golu. U 6. minuti susreta domaći dolaze do vodstva. Hidić izvodi slobodan udarac sa desne strane, golman gostiju Primeća se ne snalazi najbolje, a sve to koristi Mehanović i pogađa za 1:0.

Fudbaleri Mladosti ne posustaju nakon datog gola, te i dalje stvaraju prilike, a iz jedne takve u 24. minuti dolaze i do 2:0. Na asistenciju Mehanovića, Alić prelijepo pogađa za 2:0.

U 40. minuti Mehić izlazi oči u oči sa gostujućim golmanom koji brani njegov udarac, ali lopta se odbija do danas sjajnog Hidića koji trese mrežu Orašja. Gosti su u prvom poluvremenu stvorili par prilika iz prekida, ali odbrana Mladosti sa golmanom Burgićem riješila je to bez većih problema.

U drugom poluvremenu gosti kreću nešto agresivnije ka golu Burgića, ali štoperski tandem Nukić – Hidanović bio je nerješiva enigma za gostujuće fudbalere. Fudbaleri Mladosti nastavljaju sa žestokim tempom i uraganskim napadima na gol gostiju i u 65. minuti nakon pritiska na zadnju liniju gostiju, lopta dolazi do Alića koji matira Primeću i postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Konačnih 5:0 postavlja rezervista Junuzović na asistenciju Šahata.

U ovoj polusezoni fudbaleri Mladosti imaju stopostotan učinak na domaćem terenu, ostvarili su 7 pobjeda uz impresivnu gol razliku 23:2. Ovom pobjedom Mladost je došla na samo 3 boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom Orašja, a u sljedećem kolu Mladost gostuje u Živinicama kod Slavena dok ekipa Prokosovića i naš drugi predstavnik u Drugoj ligi FBiH, gostuje u Mionici.

(SodaLIVE.ba/NKMladost.ba)

Rezultati:

[phpleague type=fixture id=44]

Tabela:

[phpleague id=2 type=table latest=true style=general]

15. kolo:

[phpleague type=fixture id=45]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

@Lukavac

Eto ti tvog Orašja 🙂

U dlaku ko i prošle sezone.Mladost bi lahko mogla da se bori za prvo mjesto ,ali im nije u planu.Zna uprava da nema sredstava za Prvu ligu.
Zato svima daju do znanja da se sa 100 % na Merajama čaršija pita ko će dalje.
“Orašje” mora dobro prokontat kako će izić na kraj sa Puračanima i doma.
A, možda im to već piše u pismu koje ” patka nosi preko Save”.

Mora se znat ko kosi, a ko vodu nosi!

@meho džaba vama kad nećete ući opet će oni da uđu, a ekipa Orašja igrala bez pola prvotimaca, mada bi ja više volio da uđe Sloga Tojšići jer su mi baš onako draga ekipa, iako mislim nemaju oni taj cilj nego će u drugom dijelu sezone da prodaju utakmice kome treba tako su dosad uvijek radili………;)

i da zaboravio sam zadnje ovo kolo pobijedit će i Puračić i Prokosovići, dvije dvice sigurno, pozz:)

Zna ovaj Lukavac i s kakvom je ekipom igralo Orašje. E moj Bože. Pogledaj sastave prvo, pa nešto reci.

MA MI IMAMO KEPKETA I NE BOJIMO SE NIKOG….