fbpx

Mladost deklasirala komšije iz Prokosovića

3 min. za čitanje
Foto: nkmladost.ba
Foto: nkmladost.ba

Duel je privukao veliku pažnju te su Meraje bile fino ispunjenje, a dobar štimung su napravili navijači Mladosti, Akrepi koji su 90 minuta bodrili svoj tim.

Počelo je torpedskim napadima fudbalera Mladosti na gol Prokosovića. Prvo je probao nišanske sprave donedavni igrač Prokosovića,a sada uzdanica Plavaca s Meraja, Aljukić Elvis, ali Mahovkić krajnjim naporom brani njegov šut. Pokušao je i Mehanović na asistenciju Hidića, ali ponovo na pravom mjestu Mahovkić.

Foto: nkmladost.ba

U tim trenucima na terenu je postojala samo jedna ekipa i bilo je pitanje vremena kad će fudbaleri Mladosti doći u vodstvo. Desilo se to u 18. minuti, Hodžić Senad sjajno šutira iz daljine, lopta na putu prema golu pogađa jednog fudbalera Prokosovića i završava iza leđa nemoćnog Mahovkića.

Foto: nkmladost.ba

Par minuta nakon što su fudbaleri Prokosovića krenuli s centra novi šok. Loptu je ponovo uzeo Hodžić, ponovo šutirao iz velike udaljenosti, lopta se odbija od stativu i završava po drugi put u golu Prokosovljana. Napadi domaćih nisu stali, nakon prelijepe akcije koja je krenula od komandanta odbrane Mujagića, Mehanović sjajno asistira Aliću koji pogađa prazan gol gostiju i to je 3:0. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi i na odmor se otišlo pri ovom rezultatu.

Foto: nkmladost.ba

U drugom poluvremenu bilježimo prilike za domaće preko Hidića dva puta, Mehanovića direktno iz kornera, Alića nakon solo prodora, ali pogodaka nije bilo. Gosti stvaraju tek jednu priliku do kraja susreta, ali Burgić na golu domaćih odlično interveniše.

Foto: nkmladost.ba

Treba istaknuti da na tribinama nije bilo nikakvih incidenata, a pored Akrepa, povremeno su se oglašavali i navijači NK Prokosovići koji su pružali podršku svojim fudbalerima.

Foto: nkmladost.ba

NK Mladost Puračić – NK Prokosovići 3:0
Stadion Meraje. Gledalaca 600.
Glavni sudija: Golać Edin (Banovići). Pomoćnici: Halilović Mirsad (Gračanica) i Šahbazović Esmir (Banovići).
Delegat: Ibranović Ahmet (Gradačac)
Žuti kartoni: Alić i A. Hodžić (Mladost). Aljukić, Mešić, Halilčević, Ejubović (Prokosovići)
Strijelci: S. Hodžić (18. min 1:0 i 21. Min 2:0), Alić (30. min 3:0)

NK Mladost: Burgić, Mujagić, Nukić (Šahat), Bektić, Halilagić, S. Hodžić (A. Hodžić), Hidanović, Aljukić, Alić, Mehanović, Hidić (Junuzović).
Šef stručnog štaba: Šabanović Samir

NK Prokosovići: A. Mahovkić, Osmić (Halilčević), Mešić, M. Mahovkić, Avdić, Ejubović, Memić (Hodžić), Kuduzović, Salkić, Aljukić, Bajrić (Kasumović).
Šef stručnog štaba: Toplak Davor

[phpleague type=fixture id=41]

Tabela:

[phpleague id=2 type=table latest=true style=general]

Parovi 12. kola:

[phpleague type=fixture id=42]

(SodaLIVE.ba/NKMladost.ba)

Podijeli ovaj članak
29 komentara
Subscribe
Notify of
29 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Održana prva lekcija iz navijanja, i nogometnog umijeća. Niste nam dorasli.
Nastavak iduće polusezone u Prokosovićima.
Akrepa 100 i 11 ratnika dolazi po bodove.

ugodaj je ko na marakani

vidjelo se koliko ste jaki u tojsicima…i lipnici i kalesiji….i docete po bodove u prokosovice….smiri dozivljaj

Ja sam iz prokosovica, a evo sad cestitam puracicu, bravo za njih i bravo za akrepe, svaka vam cast sto ste tako slozni.. Prokosovic nikad nece imati tako sloznu navijacku skupinu, pokusavaju oni nesto da postignu al nece nikad uspjeti zato sto nemaju dovoljno pametnih ljudi da to naprave!! Cestitke za komsije jos jednom! 🙂

opet stara prica….samo prepucavanje ko je bolji pa dokle to…

Dobro rece BHF, kao da je bitno koji su navijaci bili bolji. Mladost je stvarno odigrala perfektno, ko nije bio na utakmici nece ni povjerovati. Pa mislim da ce i sam Enes onix potvrdit kvalitet Mladosti. Brzo odigrane akcije, brzo primljeni golovi a o sloznosti igraca pa i navijaca se netreba ni pricati. Svaka cast fudbalerima i Akrepima.

Ma nemoj te se svadati, DZEKO JE NAJJACIII 🙂 🙂 … Ulazi u 85 minuti s klupe, 87 minuti postize gol, kad su svi mislili bod za Man City, Dzeko trese mrezu opet u 90+1
🙂 🙂 🙂

Odlazi Enes polako i Prokosovići tako padaju, Puračić dobra domaćinska ekipa i ostat će u vrhu tabele, prvo mjesto za njih je daleko ipak su tu Orašje i Sloga koju je Orašje juče takođe dobilo 3-0 i odvajaju se na tabeli polako……;)

msm realno koliko nam je navijackih skupina (vodecih u bosni) cestitalo na izvedenom spektaklu ovo se u ovoj ligi jos do sad nije vidilo 😉

Lijepo je biti u vrhu, tu ćemo i ostati narednih 19 kola. 🙂

Ja se samo pitam jel vas stvarno Puracic i Proksovic finansiraju pa vi prenosite njihove rezutltate. Nemam nista protiv navedenih klubova i mjesnih zajednica, al brate mili ne uspjedoh nigdje naci ni rezultat s jucerasnje utakmice Radnickog a de ne spominjem kakav takav izvjestaj s doticne utakmice. A o ostalim klubovima s nase opstine skoro pa ni rijec nikada. Koji vam je vrag i kakav je to amaterizam, mislim da ne treba bas mnogo truda da se skupe svi ti rezultati i objave e sad druga stvar je ako redakcija ne radi nista sto im se ne plati, ili je u pitanju samo obicni antagonizam prema ostalim mjesnim zajednicama i klubovima. A za Radnicki pretpostavljam samo da vam je (redakciji) povrijedjen ponos jer bi ocigledno volili da vas se nesto pita ili da vas se moli da dolazite na utakmice pa da napravite neki izvjestaj. Kad se sve sabere i oduzme prilicno amaterski s vase strane.
PS slobodno obrisite komentar pisem ga da ga prevashodno vi vidite i procitate

dijelom se slažem sa komentarom od osobe Sulejman, trebalo bi malo ažurnije prikazivati situaciju vezano za Radnički. sa druge strane dobra je stvar da se objavljuju i prilozi sa utakmica nižeg ranga, na taj način se dopire do stanovnika cijele općine a ne samo centra grada…

Nastavak iduće polusezone u Prokosovićima.
Akrepa 100 i 11 ratnika dolazi po bodove.

Prebroji ponovo, ili uzmi digitron.

A utakmica jako dobra bila, kao neutralac to mogu potvrdit. Žućo ,jaran , briljiro 😀 (obrij se,već jednom) 😀

sulejman ne sikiraj se docete ponovo u 2 ligu nemate sanse u ovoj 😉 …… Adi htjelo je nekolicina siouxa da dodje da bodre akrepe tako da ce nas biti mnogo vise i jos iz ostalih mjesta tako da nije se preracunao rekao je nastavak aaaa ne ponovni broj 😉

Momak 3 utakmice zaredom nemamo poraza i ove 4 do kraja bi trebale sigurno da prođu isto kao i ove prethodne dakle bez poraza, sa sigurne 3 a nije nemoguće i sve 4 pobjede tako da za tvoju informaciju Radnički neće ispasti iako bi ti to volio vjerujem žao mi je što sam te razočarao i svaka čast treneru Vojvodiću ovako se pravi ekipa……….;)

cuj ovog gore…napravili spektakl na tribini…ha,ha,,,,saka jada na tribini…neko vam kupio te baklje i zapalili…i to nesto,,,,sacica jada….40-tak navijaca…..jeste se digli

vjeruj mene to ne jebe….meni je bitno da mladost igra i da BRATSTVO udje u premier ligu to je moj drugi zivot 😉

dobili smo pohvale od svih navijackih skupina i svi pitaju jesmo li mi u premijer ligi ili rang ispod,za ovu ligu je vrh vrhova,NAPRIJED AKREPI hvala komsijama na lijepim pohvalama!!1993

Za ovaj rang takmičenja i za mjesto poput Puračića za sad je dosta, mi nemamo 15 hiljada stanovnika da imamo stotine navijača na tribinama. Ovo je dovoljno za nas, za naše igrače i kad bi ovako bilo stalno bilo bi super. Ako je ko obratio pažnju, u dosadašnjih 11 kola, Akrepi su odradili 10 utakmica, nisu samo išli u Tojšiće zbog Vašara. I to nešto znači. Pozdrav za sve realne i dobronamjerne ljude.

@don akrep kako te ne j… kad bi volio da Radnički ispadne ccccc ne znaš ni šta pišeš, ali hajde dobro, i ja se slažem s tobom mislim da bi Gračanica trebala da uđe u Premier ligu i da ako to stvarno im je cilj počnu sad da prave stadion svoj da ne bi doživjeli ovo što Gradina doživljava trenutno (ušli su, a ne znaju gdje su ušli)

@don akrep samo za tebe “mi smo sa druge strane”.NIKO KAO RADNICKI SODA.

htjeli vi to priznati vi puracani mnogo ste ljubomorni na Radnicki a sami znate da nemozete biti iznad radnickog,a vidjelo se i ono skandiranje prokosovicu picke opstinske,a gdje vi to pripadate.I za kraj malo ste digli se iskreno nemate neku ekipu dobili ste onaj prokosovic koji je sada u krizi,zna se dobro zbog cega,a kao ekipa nemate kvalitet

Iz Prokosovića sam i želio bih da čestitam ekipi Puračića na sjajno odigranoj utakmici takođe i Akrepima sve pohvale za navijanje. Suvišno je komentarisati situaciju na terenu uzimajući u obzir da trojca standardnih prvotimaca iz redova Prokosovića nisu igrali zbog povreda što bi vjerovatno uticalo na krajnji rezultat,mada kao što sam već gore rekao Puračić je pokazao da igraju odličan fudbal.
Jedinu zamjerku bih uputio organizatoru utakmice koji se potrudio da sve prođe u najboljem redu a bogami se i potrudio da gostujuća publika na tribine uđe samo sa rukama u džepovima što se nebi reklo i za domaću publiku koji su bez problema unosili SVE osim “janjeta” na ražnju.
Dajem sebi za pravo da kažem da na uzvratnoj utakmici ni “dvojni C” neće biti unešen na tribine… Sretno

Don ne p*di non stop za ovim internetom,koji ti je djavo !!!

Baklje kupljene od skupljanja medjusobnog… treba li ti i izvještaj možda, niko nije lud dati od sebe 250 KM ?!?

Mi smo ekipa koja je solidna nismo perfekt al će nas doci 50-tak, šta kako ćemo unijeti i da li ćemo uopšte šta unositi vidjet ćemo na utakmici….

Pa mi da smo htjeli mi bi vas oderali dok ste prolazili pored nas budi realan ko god si pod nikom Proksovljanu ?
Značni ni dlaka sa glave vam nije falila… zato tišu imao si ugodjaj mogao si usput i dr*ati na nas…

PS: Lijepo je kad imaju gostujući navijači u ovoj ligi ste prvi koji su nam stigli i drago nam je 😉

zasto ste takvi…..dosta je prepiranja

htjeli vi to priznati vi puracani mnogo ste ljubomorni na Radnicki a sami znate da nemozete biti iznad radnickog,a vidjelo se i ono skandiranje prokosovicu picke opstinske,a gdje vi to pripadate.I za kraj malo ste digli se iskreno nemate neku ekipu dobili ste onaj prokosovic koji je sada u krizi,zna se dobro zbog cega,a kao ekipa nemate kvalitet

čarsija puračic….i uprava nam je dana para…
sulejman….nama je nas fond dovoljan msm da uvijek skupimo para dovoljno 😉 za prokosovice smo skupili 250…a za oraganizatore METALMAN nismo mi krivi kriva je policija mi smo iza ograde unosili pice Boga mi tako da nismo nista na vrata nase pice je iza vrata stojalo morao je momak proc iza da bi prebacio preko ograde tako da nismo mi nista krivi Boga mi :/ vjeruj prijatelji smo samo utakmica je utakmica ja imam prijatelja iz prokosovica koji su pohvalili na fer navijanju cekali su samo kad ce ko sta baciti na njih znaci u strahu su prolazili pored nas alll rekao sam mu da mi ne pravimo sranja 😉 tako da pozzz i zelio bih da ostanemo prijatlji obje navijacke skupine samo sto eto medjusobno navijanje to se podrazumijeva samo bez tuče 😉 sretno prijatelji GROBARI

ne radi vam ova “Forma” na tabeli…