fbpx

Melika i Damir državni prvaci

1 min. za čitanje

damirmelikaNa državnom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke koje je održano proteklog vikenda u Čitluku, Melika Kasumović je u disciplini troskok skočila 12,14 i tim rezultatom osvojila prvo mjesto. Damir Halilagić je u istoj disciplini napravio rezultat 14,46 a to je bilo dovoljno za prvo mjesto.

Melika je nastupila i u disciplini skok u dalj gdje je zauzela drugo mjesto, a treće mjesto je zauzela u disciplini skok u vis sa rezultatom 161 cm.

I Melika i Damir su ispunili norme za učešće Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore koje se održava 08. i 09. augusta u Ankari, ali je odlazak upitan zbog nedostatka finansijskih sredstava.

(RTVL/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da nam se hoce jednom ovo stanje okrenuti,mladi se bore ,napreduju ostvaruju rezultate i kad dodje da te svoje rezultate mogu prezentovati negdje dalje onda se nema para da odu.Nikakvo cudo sto omladina gubi volju da napreduje ili odlazi iz zemlje da bi napredovala,svako ide gdje mu je bolje.

Što je najgore, kada vide da ne mogu ici dalje, napustaju sport u kojem su ostvarili vrhunske rezultate i predaju se ulici ili ničemu…