fbpx

Mehanović: “Nisu loša ekipa, ali iskreno mi smo bolji. Nisu spremni i nemaju puno ideja za organizaciju”

5 min. za čitanje

598761_10151081490826301_1805486762_n

Mirhad Mehanović (22), na utakmici protiv Čapljine pokazao je zbog čega je doveden u Slobodu. Snažan, beskompromisan, brz i borben, “zaključao” je desnu stranu našeg tima za sve prodore protivnika. On je tip beka na koga se uvijek možete osloniti, jer pored snage i brzine vrlo je disciplinovan igrač. Mehanović je na svojoj koži najbolje osjetio život jednog fudbalera. Do prije nekoliko mjeseci sa tribina Tušnja su mu zviždali dok je nosio plavi dres Radničkog, a danas je onaj kome Tušanj aplaudira:

Osjećao sam se lijepo na Tušnju u svojoj prvoj utakmici.Bilo je sve kako treba, išlo je sve po planu kako smo i htjeli. Klub stvarno ima dobre navijače, naravno da su zahtjevni i tako i treba, jer i oni ne traže nista drugo od nas nego da se borimo, da damo sve od sebe za dres i da pobjeđujemo. Žele Premijer ligu, baš kao i svi mi koji smo u klubu. Kada odradimo ono što se od nas traži, svako je zadovoljan i tako i treba biti. Oni su naš 12 igrač i kući i na strani.

301795_10150662878551301_1093115984_n

Mirhad je četiri godine nosio dres Radničkog, a ove subote će u crveno – crnom dresu biti nasuprot bivših saigrača. Na upit hoće li veliki rivalitet između dva kluba uticati i na njega, kaže:

U Radničkom mi je bilo dobro i naravno da sam zavolio taj klub. Pratim njihove utakmice i nadam se da će imati dobre rezultate ove sezone. Ipak, treba biti profesionalac i respektovati protivnika, ali ja sad branim boje svog novog kluba i daću sve od sebe da pobijedimo. Osim tri boda ne treba pričati ni o čemu drugom. U Slobodi su me prihvatili veoma dobro. Nisam očekivao da cu tako brzo da se uklopim, ne samo ja, nego svi novi igrači. Stvarno je dobar i zdrav kolektiv, momci su pošteni i dobre osobe, za sve imam samo riječi hvale..

Brzonogi desni bek svakako da ima najviše informacija o tome kako igra Radnički i koji pojedinci iz njihovih redova bi mogli biti opasnost po gol Hadžića.

Ekipa im je skoro pa kao i prošle godine, nema Trumića, Slomića i mene iz prve postave. Jaranović ima tri žuta i ne može igrati. Imaju Džanića u špicu i on je dobar igrač, može uraditi nešto kad mu se da puno prostora. Mace je drugi napadač, više ide na čuvanje lopte, građenje, prebacivanje i tako, kao kod nas Galin. Nemaju toliko jaku veznu liniju, jer nisu spremni. U odbrani je Bekrić lijevi bek, ima dobar šut i centaršut, jak je momak, ali slabije se kreće. Kapiten Šubić će igrati desnog beka. On je stariji već, ali pametno igra i čeka protivnika. Nisu loša ekipa, ali iskreno mi smo bolji. Nisu spremni i nemaju puno ideja za organizaciju, objašnjava Mehanović.

Prema njegovim riječima, Sloboda, iako je najmlađi tim lige, ima kapaciteta da se na kraju sezone plasira u Premijer ligu BiH.

Da ne vjerujem da ćemo biti prvi, ne bih ni dolazio ovdje. Prije nego sam došao rekli su mi: ‘Naš cilj je Premijer liga i ništa drugo’. Bilo mi je drago da su me zvali misleći da ja mogu pomoći ekipi da to ostvari. Imamo sigurno mladu, najkvalitetniju i najspremniju ekipu u ligi, ali najbitnije po meni je to što smo svi kao jedan i korak po korak, zajedno ćemo ostvariti naš cilj. Ima onih koji vjeruju u nas i baš nam je drago, a ima i onih koji su sumnjičavi, ali toga je uvijek bilo i biće. Oni su dodatni motiv da im ‘zatvorimo’ usta i da se više trudimo, da damo sve od sebe da budemo jos bolji, završava Mehanović.

(SodaLIVE.ba/FK Sloboda)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

*** prodana!

Oni ti ga *** mirhade!!!

daj mali ne prdi nemas pojma,vidjecemo gdje ces na polusezoni kad te otjeraju iz slobode.onda ce bit radnicki najbolji.daleko si ti od prosjecnog igraca.i jedan savjet smanji teretanu postaces spor.

Mirhade care **** lukavcane

de Nene ti ne Prdi dok je igro za Radnicki bio je dobar sad kad ne igra od jednom los….samo napred MITHADE
….

lik je samo prosjecan igrac,a njegov komentar kao “radnicki nije los”pa jest sloboda svjetska klasa.suba star igrac onaj vakav onaj nakav,nemas ti pravo mali komentirat,nisi korektan a sutra ces mozda opet igrat sa njima

Mirhade kralju danas ako bogda 3 komada ciganima.Puracic je uz tebe