fbpx

Lukavčanka Ema Burgić izborila finale Bisera Dalmacije

2 min. za čitanje
Plakat za finale

Prije Italijanke, Ema je bez većih problema kući poslala Hrvaticu, Slovakinju i Rumunku te ubjedljivim pobjedama pokazala da se nalazi u izvrsnoj formi pred nastavak sezone.

Meč protiv Evelyn Mayer nije krenuo dobro za našu predstavnicu, pa je Ema u prvom setu gubila sa 0:4, ali je izvrsnom igrom ne samo dostigla prednost protivnice, nego i uspjela okrenuti prvi set u svoju korist rezultatom 7:5. U drugom setu Ema je sve konce igre uzela u svoje ruke, te veoma sigurnom igrom sa ubjedljivih 6:1, privela meč kraju.

U sutrašnjem finalu, protivnica Eme Burgić je mlada nada Hrvatskog tenisa Donna Vekić kojoj će to ujedno biti i prvo profesionalno finale.

Nakon odigranog meča i izborenog finala, kontaktirali smo Emu, kako bi iz prve ruke saznali o njenim dosadašnjim utiscima cjelokupnog turnira i očekivanjima pred sutrašnji meč.

– Izuzetno sam zadovoljna svojim dosadašnjim igrama a naročito današnjom, jer sam prvi set gubila 0:4 i veoma smirenom, borbenom i pametnom igrom uspjela sam okrenuti tok meča na svoju stranu i na kraju zasluženo pobjediti. Polako se vraća moja stara igra i forma, borim se za svaku lopticu i svjesna sam činjenice da se samo takvim pristupom mogu ostvariti zapaženi rezultati.

Očekivanja pred sutrašnji meč?

– Znam da je moja sutrašnja protivnica Donna Vekić mlada, talentovana i perspektivna teniserka, ali smatram da je moja forma u uzlaznoj putanji i iskreno želim da tako ostane i poslije sutrašnjeg meča. Uostalom, dat ću sve od sebe, baš kao i do sada.

(SodaLIVE.ba/MojaTuzla.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments