Lukavčani učestvovali na III Kros “Put spasa” u Kladnju

0 467

U organizaciji novoosnovanog Biciklističkog kluba “Kladanj” iz Kladnja 31.08.2013. održan je treći po redu Kros “Put spasa” koji je imao za cilj da obilježi “ratni transportni koridor” od Hercegovine do Sjeverno-istočne Bosne koji je vodio preko Konjuha, Zvijezde, Ivan Sedla.

IMG_7267
Kros su podržali biciklisti iz regije između ostalih i biciklisti “Zelenih staza” čime se nastavila suradnja započeta maratonom “Stazama bosanskih kraljeva”. Dvadesetak Zelenih biciklista iz Tuzle i Lukavca dali su svojevrstan pečat ovoj manifestaciji.

Kladanj, svojim krajolikom, prirodnim resursima i turističkim potencijalima pruža velike mogućnosti za razvoj brdskog i turističkog biciklizma što su u ovoj općini prepoznali i na svojevrstan nači obilježili osnivanjem kluba i organizacijom ove manifestacije. Vozeći se gornjim tokom Drinjače a zatim usponom strminama Konjuha vraćena su sjećanja na nedavne ratne događaje i jedinu vezu između Sjeverno-istočne i Srednje Bosne, a posjetom izletišta Muška voda i sela Brateljevići prezentirani su turistički potencijali ove općine.

Druženjem biciklista iz nekoliko susjednih općina pokazalo se kako naši prirodni resursi uvijek mogu biti povod za nezaboravna druženja, sklapanje novih prijateljstava, rekreaciju u iskonski čistoj prirodnoj sredini i istaći da u će u nama uvijek postojati volja da “ono malo duše” međusobno podijelimo.

Čestitamo domaćinu na izuzetno lijepo organiziranoj manifestaciji, zahvalimo se na prijatno provedenom danu te izražavamo želju da se suradnja nastavi i dalje.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x