Lukavački Galebovi osvojili 12 medalja i pehar

4 681

U Sarajevu je u subotu 02.11.2013 godine odžan plivački miting “Međunarodni dani sporta 2013″ u organizaciji KVS ” Bimba”- Sarajevo .
Takmičenje je održano na Gradskom olimpijskom bazenu, Otoka, a na poziv organizatora se odazvalo 507 plivača iz 26 klubova Bosne i Hercegovine.

DSC03103Među ovim plivačima takmičilo se i 12 plivača iz Njemačke. Plivački klub Galeb GIKIL je predstavljalo  9 plivača. Oni su  osvojili  ukupno 12 medalja ( 7 zlatnih, 3 srebrene, 2 bronzane),  a Zerina  Karić je u  Lukavac ponjela  i pehar  za ukupan broj   FINA bodova  isplivanih u 4 discipline u svojoj kategoriji.

Medalje na ovom takmičenju su  osvojili:
  1. Zerina Karić :  4 zlatne medalje  (100 m leđno, 100 m delfin, 100 m slobodno, 100 m mješovito)
  2. Tarik Hamidović : 3 zlatne medalje ( 100 m leđno, 100 m delfin, 100 m slobodno), 1 bronzana medalja na 100 m mješovito
  3. Bakir Babović: 3 srebrene medalje ( 100 m slobodno, 100 m prsno, 100 m  mješovito)
  4. Mirza Begunić: 1 bronzana medalja na 100 m delfin
 Na ovom takmičenju  svoja lična vremena su popravili i plivači: Bakir Džibrić, Berin Babović, Elmir Mujkić, Vedran Čivić, Neo Kozarević
0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MUSTO

CESTITAM SVIMA NA USPJEHU….

Milenko Blagojevic

Pitam se samo šta bi sve još osvojili ukoliko bi imali bazen !?
Plivački šampioni koji nemaju bazen ! Šta je to?
Fenomen svjetskog kalibra!
Obična čestitka je nedostatna za ovakve grandiozne uspijehe.

Marko Kraljović

Čita li za ovakve uspijehe na ovom portalu ona džukela u općini, što je dobio treći mandat za nerad! Ili čitajul mu njegovi podrepaši pa da mu prenesu kakvo blago ima ova općinetina. Pa da malo razveže kesu zulikafer, a ne da razmišlja samo o svojoj guzici i onih što se druže s njim u onoj ćevabdžinici u blizini objekta gdje mu je žena direktor. A možda im i presamrlji nješta, ako mu njegovi zanosači m.da na krivini prepričaju (osmrdaju) dok budu lokali kahvu kod njega!

Hazim H.

Čestitke svim plivačima i njihovom treneru.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x