fbpx

Lider prvenstvene tabele pao u Lukavcu

2 min. za čitanje

smec

Gošće iz Kalesije su ušle u susret kao apsolutni favorit, koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva protivnicama prepustile samo  5 setova i bez izgubljenog boda  uvjerljivo vode na prvenstvenoj tabeli.

Od samog početka susreta, naše odbojkašice su stavile do znanja da neće lako prepustiti bodove favoriziranom protivniku.

Odličnom igrom naše odbojkašice su dobile prvi set rezultatom  25:17 i najavile neizvjestan nastavak i borbu za svaki poen.

Gošće iz Kalesije su zaigrale  angažovanije u nastavku i nakon tri odigrana seta, uspjele da se vrate u meč, naprave rezultatski preokret, tako da je rezultat nakon tri odigrana seta bio 2:1 u korist OK “Bosna”.

Rezultatski zaostatak je bio dodatni motiv za naše odbojkašice, koje su velikim zalaganjem svih igračica na terenu, uspjele izjednačiti rezultat na 2:2 u setovima, za neizvjestan finiš susreta.

U petom odlučujućem setu, smečerice nisu propustile priliku za puni plijen i napraviti potpuno izneneđenje, za konačnu pobjedu  3:2 po setovima i nova dva boda.

Konačan rezultat,  ŽOK ”Smeč” – OK “Bosna” 3:2 ( 25:17, 18:25, 15:25, 25:21, 15:12 ).

Ovo je bio prvi poraz odbojkašica iz Kalesije, a naš superligaš se ponovo predstavio u najboljem svjetlu.

Nakon  devet  odigranih utakmica  ekipa ŽOK “Smeč” sa 5 pobjeda i 4 poraza zauzima sedmo mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Narednog vikenda naše odbojkašice gostuju ekipi OK “Gračanica”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments