fbpx

NAJAVA: KK Lukavac apsolutni favorit protiv Brčkog

3 min. za čitanje

Utakmicom protiv Brčko Distrikta koja će se odigrati u nedjelju  od 18:00 u sportskoj dvorani, košarkaši  Lukavca nastavljaju sa takmičenjem u A1 ligi Bosne i Hercegovine. Nakon pomalo iznenađujuće visokog  poraza u prošlom kolu od Burcha sa sedamnaest poena razlike, naši košarkaši će dočekati posljednjeplasiranu ekipu Brčkog,  u utakmici koja ukoliko pogledamo na tabelu ne bi trebala donijeti neizvijesnost, ali svakako ima veliku važnost za oba tima.

Lukavac ukoliko želi da izbori poziciju na tabeli koja osigurava prednost domaćeg terena u završnici, ima imperativ pobjeda, tako da uzimajući u obzir naredno gostovanje sarajevskoj Bosni koja se ozbiljno pojačala, svaki meč kod kuće je već  unaprijed upisana pobjeda. Brčkom je, sa druge strane, svaka utakmica borba za opstanak u A1 ligi Bosne i Hercegovine, gdje ga očekuje teška borba sa Igmanom i Gradinom iz Tešnja sa kojim čine  najugroženiju trojku na dnu tabele.
Domaći sastav u ovaj susret ulazi sa motivom da zadrži visoko mjesto na tabeli, koje će im na kraju garantovati mjesto u  plej – ofu. I pored poraza u prošlom kolu, trener  Toplak  treba da bude zadovoljan odličnom  igrom u napadu  Islamovića i Krajišnika, od kojih se i u ovom meču očekuje da budu najopasniji po ekipu Brčkog.  Vidljivo je da ekipa traži punu  formu  sa pojačanjima, te  igračima preostaje da pokažu  da je visoki poraz na Mojmilu bio samo loš dan. Postignuta  84 poena protiv Burcha potvrđuju da ekipa ima dobru igru u napadu, a za očekivati  je da se i kvalitet  odbrane  vrati iz prvog dijela  polusezone.

Brčaci koji su u dosadašnjem dijelu sezone zabilježili tek dvije pobjede (kući protiv tešanjske Gradine i u gostima kod Igmana) u  nastavak sezone su ušli pojačani  sa Ivanom Erslanom, Dinom Radićem i Eldarom Mrkaljevićem. Iskusni Vedran Marković (35) koji bilježi prosječno 15 poena uz pojačanje iz tuzlanske Slobode Radića, koji se iskazao u prošlosedmičnom porazu protiv Gradine iz Srebrenika sa 16 poena, najistaknutiji je pojedinac u ova dva odigrana kola u nastavku sezone.  Najbolji strijelci Brčkog u prvom dijelu sezone Berin Ahmetbašić sa 17  i Mikić sa 15 poena po susretu loše su otvorili drugi dio prvenstva i  još uvijek traže svoju formu.

Posljednji susret ova dva tima koji je odigran u Brčkom u okviru trećeg kola, Lukavac je  riješio u svoju korist rezultatom 74:78. Najefikasniji pojedinac bio je Islamović sa 27 poena i 11 skokova, dok se kod Brčkog istakao Mikić sa 21 poenom. Da se može očekivati dobar meč garantuje i to što se naredni protivnici međusobno dobro poznaju jer su Islamović  i Nešić, koji su ponajbolji igrači Lukavca u ovoj sezoni, dio svoje karijere igrali upravo u Brčkom.

Utakmica KK „Lukavac“ – KK „Brčko Distrikt“ igra se u nedjelju (7. Februar 2016.god) u sportskoj dvorani u Lukavcu sa početkom od 18:00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments