Lukavčanin Nedžad Muratović ponovo na spisku selektora košarkaške reprezentacije BiH

2 1.177

Vedran Bosnić, selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača za međunarodni turnir u Kini, koji će biti održan od 12. do 22. jula.

Zanimljivo na spisku košarkaških reprezentativaca Bosne i Hercegovine ponovo se nalazi i ime jednog Lukavčanina. Talentirani, Nedžad Muratović, inače iz Prokosovića, pozvan je ponovo u reprezentaciju sa državnim grbom.

Na spisku su: Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo i Abdulah Kamarić.Zbog klubskih obaveza i zdravstvenih problema priprema su oslobođeni Dario Drežnjak, Nedim Đedović, Ajdin Penava, Darko Talić, Haris Delalić, Draško Knežević, Aleksa Gatarić, Nedim Buza, Karlo Matković, Jure Garza.

Bosnić je dao slobodno Edinu Atiću, Aleksandru Laziću, Miralemu Haliloviću i Emiru Sulejmanoviću.

Selektor je istakao da će u narednom periodu fokus biti na mlađim igračima koji treba da dobiju više prostora i veće minutaže, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Radujemo se novom okupljanju i kvalitetnom radu. Naš zajednički cilj je da u ovom razdoblju vidimo igrače koje nismo uspjeli ranije vidjeti. Fokus će biti na mlađim igračima koji trebaju da dobiju više prostora u ovom razdoblju. Selekcija igrača u košarkaškom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naše mlade reprezentacije. Očekuje nas naporan rad u Sarajevu i dosta utakmica u Kini, koje će nam mnogo pomoći u selektiranju igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinje u novembru.” – rekao je selektor Bosnić.

Okupljanje seniorske reprezentacije zakazano je za 28. juni u Sarajevu.

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Dvije petorke otkazale. Logican slijed dogadaja.

Dzeko
Guest
Dzeko

Sretno Nedzade. Jedan je Zlatan Aganovic zv. Cibona.