fbpx

Hamza Čajić prvak a Mensur Đozić viceprvak Balkana u karateu!

2 min. za čitanje

Na prvenstvu je nastupilo 643 takmičara iz 11 država i to: Hrvatska, Bugarska, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Albanija, Turska, Kosovo, Bosna i Hercegovina i Rumunija.
Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u pratnji trenera Željka Zombre, nastupili su Đozić Mensur i Čajić Hamza, koji su na ovom balkanskom prvenstvu briljirali i napravili uspjeh za pamćenje osvojivši jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju!

b8b0c268-6543-445d-96ad-4f19af8a68b5

Hamza Čajić je osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Balkana u kategoriji borbe kadeti +70 KG. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom kolu je slavio protiv predstavnika Turske, dok je u četvrtfinalu, polufinalu i finalu bio bolji od 3 reprezentativca iz Hrvatske. U ekipnom nastupu za reprezentaciju BiH, nakon pobjeda protiv Crne Gore i Hrvatske i poraza protiv Srbije, Čajić je bio drugi, okitivši se srebrenom medaljom.
692b8b01-f564-481a-bb04-4cfe81a92d8c

Đozić Mensur je nakon 4 uvjerljive pobjede nad predstavnicima Bugarske, Srbije, Turske i kolege iz Bosne i Hercegovine, zasluženo izborio finale balkanskog prvenstva u kategoriji juniori -68 KG. U finalu je poražen rezultatom 4:2 od reprezentativca iz Crne Gore, inače bivšeg svjetskog prvaka, te tako osvojio 2 mjesto, srebrenu medalju i titulu viceprvaka balkana.

U ekipnom nastupu za juniorski tim BiH, Đozić je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju nakon pobjeda nad reprezentacijama Crne Gore i Bugarske i porazom od Srbije. Ovim rezultatima nastavljen je kontinuitet vrhunskih rezultata koje postižu članovi kluiba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments