fbpx

Završeno takmičenje u fudbalskim ligama FBiH

1 min. za čitanje
Ilustracija

Na održanoj sjednici, Izvršni odbor NS FBiH donio je odluku o zaključenju takmičenja u svim ligama pod ingerencijom Nogometnog saveza Federacije BiH.

Shodno činjenici da su se klubovi učesnici ovosezonske Prve lige FBiH prethodne sedmice jednoglasno izjasnili o tome da ne žele nastavak prvenstva, Izvršni odbor je danas donio i zvaničnu odluku o prekidu takmičenja, sa sedam glasova za prekid takmičenja u svim ligama i tri glasa protiv.

Također, okončane su i sve četiri grupe ovosezonske Druge lige FBiH, odnosno, Izvršni odbor je danas donio i zvaničnu odluku o prekidu takmičenja.

Ovakve odluke znače da je FK Olimpik Sarajevo prvak Prve lige FBiH, te je izborio plasman u Premijer ligu BiH, dok su pobjednici Druge lige FBiH, Vis Simm-Bau iz Kosove, Posušje, Seona i Rudar iz Han Bile izborili plasman u Prvu ligu FBiH.

Ipak, ukoliko neki od klubova pobjednika ovosezonske Druge lige FBiH ne bude ispunjavao uslove za plasman u viši rang takmičenja, to mjesto će, prema nezvaničnim informacijama sa kojim raspolažemo, biti popunjeno prvim narednim timom prema plasmanu određne grupe, a koji ispunjava uslove.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments