fbpx

Svi na Jošik! Radnički bez prava na kiks

1 min. za čitanje

radnicki-arhivaNakon prošlosedmičnog neočekivanog poraza od visočke Bosne na domaćem terenu (2:4),fudbaleri Radničkog ovog vikenda nastavljaju takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH,susretom sa HNK Branitelj (Mostar).Plavi su ponovo domaćini,i pobjedom bi zadržali realne šanse za opstanak.

Domaći u ovaj susret ulaze sa 11. pozicije i 27osvojenih bodova,i u situaciji su da ih kiks dovodi na rub ispadanja. U ekipu se vraća kapiten Kuduzović nakon odrađene suspenzije,dok je nastup Jogunčića upitan.

Gosti iz Mostara su ekipa koja je terenutno na 14poziciji sa jako malim šansama za opstanak (20 bodova),ali u slučaju pozitivnog rezultata u Lukavcu gosti bi dodatno zakomplikovali situaciju na dnu tabele. U ovom susretu ekipa Branitelja je kompletna,i važno je naglasiti da je u njihovom sastavu čak 9igrača ispod 21.godine.

FK Radnički je u ovom trenutku potrebna velika podrška,kako bi izborio opstanak u 1.ligiFBiH,te stoga i SIOUX-i pozivaju svoje sugrađane da svojim navijanjem ponesu igrače plavih do pobjede.

Glavni sudac susreta je Hermin Muslić (Bihać),a njegovi pomoćnici su Kuduzović Aldin (Cazin) i Nikola Bošnjak (Pelagićevo). Susret počinje u 16:30.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments