Skupština FK Radnički: “Vrijeme je da Radnički ponovo bude najbolji ambasador ove općine!”

8 1.071

Na mail redakcija@sodalive.ba stiglo je saopštenje Skupštine Fudbalskog kluba Radnički Lukavac, a povodom ttenutne situacije u ovom klubu. Saopštenje vam prenosimo u cjelosti bez dodatnih izmjena:

Obzirom na tešku i finansijski neodrživu situaciju u FK Radnički, nastalu pod teretom dugovanja nastalih u postratnom periodu, te iz tog razloga nagomilanim dugovanjima prema uposlenicima, igračkom kadru te Fudbalskom savezu, te posljednju blokadu računa od strane JP Rad zbog neizmirenih obaveza, podsjećamo da će ukoliko se hitno ne pristupi rješavanju ove složene problematike FK Radnički biti prinuđen da prvi put u svojoj bogatoj historiji, sportsku djelatnost svede na minimum.

Zbog nemogućnosti poslovanja, u najgorem slučaju našem klubu prijeti gašenje, a podsjećamo vas da 2021.godine FK Radnički slavi 100 godina postojanja, a da je u tom periodu opstanak i rad kluba bio neupitan, sve do današnjeg vremena.

Stoga zahtijevamo od svih društveno odgovornih faktora Općine Lukavac, Općinske administracije, Vijeća, te Općinskog načelnika i rukovodstva JP Rad Lukavac, da krajnje ozbiljno shvate nastalu situaciju i da se po hitnom postupku pronađu rješenja za deblokadu računa, kako bi bilo omogućeno normalno funkcionisanje kluba.

Napominjemo i da, bez obzira što su sporna dugovanja nastala prije par decenija, od istih ne bježimo, niti ih osporavamo. Obaveze ostavljene iza nekih prethodnih struktura smo uspjeli sanirati, te je najveći teret FK Radnički (porezni dug) riješen u roku od samo godinu dana. Kako bi u narednom periodu naš klub krenuo uzlaznom putanjom, infrstukturno i sportski svoje djelovanje podigao na viši nivo, potrebno je razumijevanje i određeni kompromis svih strana.

Stotu godišnjicu postojanja FK Radnički, želimo dočekati sa omasovljenim omladinskim pogonom, u višem rangu, te sa znatno boljim uslovima za mlade igrače i gledaoce, međutim teret koji nosimo već neko vrijeme potrebno je riješiti uz angažman JP Rad, Općinsku strukturu, ali i Upravni odbor i Skupštinu našeg kluba.

Vrijeme je da FK Radnički ponovo bude najbolji ambasador ove općine!

8
Komentari

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MuratLAFO MAMANEMirsoPuracicSifon sodetosamja Recent comment authors
newest oldest most voted
Refko i combe
Guest
Refko i combe

Ko sve vodi klub i ko sve trenira djecu,ne mozes nista bolje ni ocekivati

Sifon sode
Guest
Sifon sode

1.Kad je skupstina? 2.Da li je izborna, ili samo izvjestajna skupstina? 3.Hoce li se birati novi UO, i da li su obavljeni razgovori sa pojefincima? Puno tofa bapisano, a u sustini nista novo receno, bar nama koji iole pratimo klub.

tosamja
Guest
tosamja

dok se kupilo lopatom i rasipalo na sve strane niko se nije oglasavao a sad da im je da im se pomogne…. Ništa za 2021 najavite svečano zatvaranje kluba bagro jedna lopovska!

Nema potrebe
Guest
Nema potrebe

Ambasodor je odavno mrtav i tako ce potrajati

MirsoPuracic
Guest
MirsoPuracic

A red je da se vrati gdje pripada, a to je druga kantonalna hahaha

Murat
Guest
Murat

Svi vi seljaci bi volili da se ugasi RADNICKI . Da struja I memic guraju poljice I prokosovice

LAFO MAMANE
Guest
LAFO MAMANE

Seljaci su vas drzali godinama.. Nema vise Omera, Vehada,File, Belke , Hankica, Sakica, zato i jeste tu gdje jeste… Uzmite građani nekad zalijte onu travu , imate najgori teren u ligi , sramotite opstinu Husovicu…

Murat
Guest
Murat

Jesi Mamane bistar.Svi oni igrali za pare. Debra nafaka bila.Sad kad prazna kasa nema nikog-prezivljanje.Ali nemojte se sikirat RADNICKI ce prezivit I opstat zbog dusmana