fbpx

Sadiković: Proteklu sezonu što prije zaboraviti

3 min. za čitanje

Prošlosedmičnim utakmica 25. kola spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u Prvoj ligi FBiH.

Fudbaleri Radničkog minulu sezonu su završili na 13. poziciji i tako ostvarili zacrtani cilj – opstanak u prvoligaškom društvu, a zasluge za to pripadaju i Denisu Sadikoviću koji je na kormilo tima stigao u veoma teškoj situaciji.

“Kada sam dolazio znao sam šta me čeka u Radničkom. Klub se borio za opstanak, bilo je dosta povrijeđenih i kartoniranih igrača, fizička spremnost na niskom nivou i sve su to problemi s kojima sam se morao susretati. Nakon što je otpušteno devet igrača, u finišu sezone smo morali igrati sa kadetima, juniorima i svega nekoliko prvotimaca, ali bez obzira na sve što sam naveo uspjeli smo ostvariti cilj koji je bio zacrtan. Iz ove sezone treba izvući pouke i što prije je zaboraviti”, kazao je Sadiković u razgovoru za SportSport.ba.

Sadiković je sa Radničkim imao ugovor do kraja sezone, a njegova budućnost je i dalje neizvjesna. “Meni je po okončanju sezone istekao ugovor i još uvijek ne znam da li ću ostati ili otići. Najprije se treba održati skupština kluba na kojoj će se vidjeti šta i kako dalje, ali u suštini, svako ima svoj put. Ja sam preuzeo klub u teškom momentu kada je rijetko ko imao hrabrosti za to, a na kraju mogu biti zadovoljan s onim što sam napravio u proteklom periodu. Ostao bih ukoliko bi se dovelo deset kvalitetnih igrača s namjerom da se uđe u kvalitetnije u sezonu. Lukavac to zaslužuje”, dodao je ovaj 48-godišnji trener.

Na kraju razgovora Sadiković se osvrnuo i na sezonu u kojoj je Metalleghe osvojio prvo mjesto i po prvi put u historiji se plasirao u Premijer ligu BiH.

“Bilo je za očekivati da će borba za prvo mjesto trajati do posljednjeg kola. Metalleghe je prethodno preskakao ligu po ligu, doveli su čovjeka sa stranim kapitalom i sa ozbiljnim radom ovakvo nešto ne predstavlja iznenađenje. Da je kojim slučajem ušla i Zvijezda, ne bi bilo nezasluženo”, zaključio je. Podsjećanja radi, Sadiković je prije Radničkog vodio Goražde. Slobodu, Bratstvo, Olimpic, Gradinu i Krajišnik iz Velike Kladuše.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments