fbpx

Radnički slaže tim za opstanak, Stjepanović potpisao

2 min. za čitanje

Kako od samog početka prijelaznog roka, sklapanje igračke križaljke nije išlo prema ranijim planovima, UO FK Radnički u dogovoru sa stručnim štabom opredijelio se za rezervnu varijantu.

Na pripremama su se osim igrača iz prethodne polusezone, pojavili i oni koji tek traže prostor za svoju afirmaciju u seniorskom fudbalu, a FK Radnički vide kao odskočnu dasku za svoj budući napredak. Od onih provjerenih svakako vrijedi izdvojiti bivšeg golmana FK Goražde, Elbisa Šabića, koji je s pravom zadužio “jedinicu” plavo-bijelih. Na posudbu iz redova premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ekipi Radničkog pridružio se Lazar Kalajanović.

U prošlosezonskom takmičenju u KUP-u BiH, Radnički je izbacio sarajevski Olimpic, a upravo iz ovog tima lukavčani su dogovorili saradnju sa dva igrača. Stefan Udovičić će uz Tarika Šehovića pojačati zadnju liniju, te svojim znanjem i iskustvom doprinijeti ostvarenju konačnog cilja, a to je svakako opstanak.

Najzvučnije pojačanje ovog prijelaznog roka, za sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji, je dokazani i dobro provjereni Mladen Stjepanović. Mladen u naš tim dolazi, nakon neuspjelog dogovora sa FK Sloga Simin Han, a prvoligaško iskustvo sticao je na poziciji zadnjeg veznog igrača U GOŠK-u, Bratstvu iz Gračanice, gradačačkoj Zvijezdi.

Šef struke Bošnjaković je zadnju liniju Radničkog pojačao sa pouzdanim stoperom Arminom Imamovićem. Armin je bivši defanzivac Čelika.

Sva ova imena, sigurni smo, za sve poznavaoce fudbala u ovom rangu takmičenja znače mnogo, a sigurno je da je današnjim potpisima FK Radnički sklopio sigurno respektabilan tim u borbi za opstanak. Nadamo se uspješnom proljeću, jer uz već dokazane Kuduzovića, Salihovića i Kasumovića naš tim sigurno može puno bolje. Sretno Radnički.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sretno