fbpx

Prosinečki ostaje selektor do kraja kvalifikacija

2 min. za čitanje

Predsjednik NFSBiH Elvedin Begić uspio je u svojoj namjeri. Uvjerio je Roberta Prosinečkog da nije sve izgubljeno i da povuče ostavku.

Prosinečki ostaje selektor do kraja kvalifikacija!- potvrđeno je portalu Sportske.ba.

– Zapamtite, Bosna i Hercegovina će igrati na evropskom prvenstvu- optimistički je poručio jedan od čelnika NSBiH.

Sportske.ba saznaju da su Elvedin Begić i Prosinečki nakon utakmice imali otvoren sastanak. Nije bilo povišenih tonova, ali je predsjednik Begić rekao kako neće dozvoliti da propadne ciklus.

Begić je na sastanku selektora i kapitena podsjetio na sličnu situaciju uoči svjetskog prvenstva u Brazilu. Prije utakmice sa Slovacima “situacija se otela kontroli”, nastala je podjela u svlačionici. Neki su otvoreno prigovorili tadašenjem selektoru Safetu Sušiću zbog poziva Izetu Hajroviću. Koji će se u revanš susretu sa Slovacima u Žilini pretvoriti u junaka utakmice. Hajrović je postigao evrogol za kapitalnu pobjedu “Zmajeva”.

Javnost je tek kasnije saznala za sastanak na kojem su pale teške riječi, a sa kojeg su, tadašnji kapiten Emir Spahić i Sušić izašli zagrljeni. Preostali dio kvalifikacija naš je tim završio trijumfom u Litvaniji, kada smo osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo.

Da li je sada na pomolu isti scenarij i ishod, znat ćemo već u oktobru. Odnosno nakon utakmica Lige nacija.

Premda je informacija o povlačenju ostavke povučena, nije nemoguće da se na letu od Jerevana do Sarajeva štošta promijeni. Po slijetanju na sarajevski aerodrom javnost će dobiti odgovor.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ko vam slaga? Ibrak?