fbpx

Prekinuta utakmica u Puračiću: Napad na fudbalera Poleta!?

2 min. za čitanje

U drugom kolu Druge Lige TK Zapad snage su odmjerile ekipe NK Mladost iz Puračića i FK Polet iz Hrvata.

Utakmica je prekinuta u 84. minuti kod rezultata 1:0 za Mladost.

U 84-oj minuti nakon što je fudbaler FK.”Poleta” iz Hrvata dobio crveni karton, kapiten NK “Mladosti” iz Puračića mu se unosi u lice i udara ga ispod pojasa, nakon toga i nekoliko igrača i redara napadaju igrača FK “Polet” iz Hrvata. Utakmica je prekinuta jer fudbaleri Poleta nisu htjeli nastaviti utakmicu poslije napada. Glavni sudija pod pritiskom domaćina nije smio prekinuti utakmicu. Našem igraču je ukazana liječnička pomoć. Snimak postoji, nadamo se da će glavni sudija i delegat napisati u izvještaju onako kako je bilo i da će počinioci odgovarati za ovaj kukavički čin, Izjavili su za naš portal iz FK “Polet”.

Iz Mladosti tvrde da se igrala muška igra sa organizacijom utakmice na vrhunskom nivou iako priznaju da je bilo propusta:

Nakon niza neistina iznešenih na stranici FK ” Polet” Hrvati osjećamo se dužni da i odgovorimo. Danas se igrala muška utakmica na Merajama sa obje strane, a organizacija utakmice na vrhunskom nivou. Stadion Meraje se raspolaže na 14 000 m2 i shodno tome na svakoj strani su bili zaduženi redari koji su pratili da ne bi došlo do ulaska NN lica u i oko terena. Mi se pitamo kako da nam lekcije drži momak koji je u svojoj fudbalskoj karijeri više bio suspendovan zbog (uderanja, napada na službena lica, psovanje itd) nego što je to proveo na terenu. Pozivamo Vas da uredite odnose u svojim redovima, a mislimo da ste vi svjesni kakve pojedince imate. Mi nećemo i ne želimo da se spuštamo na taj nivo, ali sigurno da smo danas bili bolja ekipa na terenu. Sitnih propusta je bilo i mi ćemo sigurno to popraviti, a mi se okrećemo narednom kolu i gostovanju kod ekipe Stjepan polja, napisali su između ostaloga na stranici NK Mladost.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kukaju delicevi igraci…
Oba kluba od nura gute pare na osnovu vanrednih projekata a ne znaju utakmicu odigrati a da ne naprave scene…

Taj iz Poleta igrac ima vise suspenzija u svojoj karijeri vise nego sto je igrao
Prema tome pametnom jasno kakav je to tkz igrac taj iz Poleta

Preorat stadion, i posijat-Stocnu repu ,za igrace–PURACICA.

He sine moj, nema u Puracicu se pravit frajer odma dobijes po pic** 🙂

Sramota je za Radnicki i Mladost da igraju sa ovim oracima i divljacima ali nema vise nacelnika koji voli sport nego ovaj delic voli samo skupe restorane i dzipove

Eeee,Mladosti moja…

Izvini molim te, ali ako si ikad bio na stadionu Meraje u Puracicu, teren je solidan, samo je sramota sto se za vaser od tog terena napravi parking, pa i ono sto se malo radilo da teren bude odlican, tad zafrkaju.. Lijep Pozdrav