fbpx

Plavo-bijeli dječaci srcem do pobjede!

3 min. za čitanje

Juče je na stadionu “Jošik”, Radnički savladao gostujuću Čapljinu minimalnim rezultatom 1:0 i tako napravio veliki napredak na ligaškoj ljestvici.

Utakmica je počela sa laganom inicijativom našeg tima. Prvu šansu na utakmici imao je Tarik Derdemez koji u 6. minuti šutira, ali bez opasnosti po gol čapljinaca. Nakon toga bilježimo šut Almisa Kasumovića iz slobodnog udarca pored gola iz 12. minute, te pokušaj Harisa Mujkića u 20. minuti koji je završio daleko od gola gostujućeg golmana Zavitana. Sredinom poluvremena bude se i gosti, Buvač šutira sa vrha šesnaesterca ali Sakib Brezičanin ostaje siguran. Upornost Radničkog se isplatila, te nakon kornera u 33. minuti Mirnes Salihović postiže pogodak za vodstvo i opšte oduševljenje publike na Jošiku. Bio je to drugi pogodak Salihovića u plavo-bijelom dresu ove sezone. Na odmor se otišlo bez nekih posebnih prilika.

U drugom poluvremenu ekipa Damira Borovca baca sve karte u napad, a tim Irfana Džindića uzvraća istom mjerom. Nakon sjajne kombinacije Raiča i Jazvina, gosti dolaze u mat poziciju ali onda se ukazao Sakib Brezičanin, najbolji mladi golman 1. Lige FBiH. U nastavku Radnički prijeti preko Kasumovića i H. Salihovića ali bez uspjeha. U 80. minuti nakon uigrane akcije domaćih, Kasumović upošljava Salihovića koji je prevario Zavitana, ali stativa je saveznik Čapljine. Nakon neiskorišene šanse, kako to obično biva u fudbalu, stiže kazna za Radnički. Nakon već dosuđenog prekršaja za goste Dautović šutira loptu na protivničku polovinu, te mu glavni arbitar Darko Gedžić pokazuje drugi žuti karton, odnosno crveni karton i put svlačionice. Nakon toga nastupa opsada gola Radničkog, ali sjajni Brezičanin ostaje vladar svog šesnaesterca, a na Jošiku ostaju nova i zaslužena 3 boda.

Još jednom je pobijedila mladost, pobijedila je velika borbenost i srčanost naših momaka koji iz utakmice u utakmicu oduševljavaju lukavačku publiku!

Naredni meč naši momci igraju već u srijedu, 21.09.2016. godine od 16:00h kada na Jošiku gostuje zvornička Drina.

RADNIČKI: Brezičanin, Mahovkić, Kasumović, Kuduzović, Salihović, Al. Kasumović, Ćosić, Derdemez, Mujkić, Dautović, Salihović.
ČAPLJINA: Zavitan, Zlatić, Dupovac, Raguž, Bratić, Leko, Pervan, Jazvin, Buhač, Pecelj, Raič.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Minimalan rezultat i maksimalan učinak.Bravo omladino !