Odblokiran račun FK Radnički: “Mi nećemo odustati, rezervnog grada i kluba nemamo!”

8 1.402

Nakon višemjesečne blokade u FK Radnički Lukavac, danas imaju mnogo razloga za slavlje. Račun kluba je odblokiran, a u nastavku donosimo i zvamičnu obavijest objavljenu na službenoj facebook prezentaciji ovog kluba:

“U popodnevnim satima u naš klub je stigla obavijest od strane Sparkasse banke da je račun FK Radnički odblokiran i u potpunosti operativan. Nakon višemjesečne blokade, te onemogućenog rada i posvećenosti sportskim rezultatima, Radnički je od danas u potpunosti okrenut zelenom terenu.

Skupština našeg kluba, Upravni odbor, ali i mnogi drugi zaljubljenici i navijači našeg kluba u prethodnom su periodu sve svoje kapacitete usmjerili u rješavanje ovog problema. Nakon višemjesečnih pregovora, protekle sedmice je direktor JP Rad Lukavac obavijestio naš klub da je od strane ovog preduzeća naš račun odblokiran, te da ćemo u narednom periodu pregovore nastaviti zbog potpune otplate duga kako bi obje strane bile zadovoljene. Iskrenu zahvalnost za uloženi napor i razumijevanje dugujemo i gosp Nehrudinu Osmiću, pravnoj službi kao i cjelokupnom rukovodstvu preduzeća.

Mali zastoj desio se zbog procedura u banci, te je račun postao operativan tek sa današnjim danom. U narednom periodu sva dugovanja prema našim uposlenicima, igračima i stručnom štabu biće izmirena, a spremno ćemo ući i u novu sezonu, finansijski rasterećeni, samo sa jednim jasnim ciljem! Povratak!

Ono što smo u prethodnom periodu uspjeli prešutjeti, vjerujući da imamo snage riješiti sve probleme, je i to da je takmičenje i dalje postojanje FK Radnički bilo veoma upitno. Razlog je nemogućnost pronalaska rješenja i dogovora, nakon čega je našem klubu prijetilo gašenje. Taj period je iza nas, sve što sada očekujemo je podrška sa tribina momcima koji su časno branili naše boje u vjerovatno najtežem periodu u historiji.

Mi nećemo odustati, rezervnog grada i kluba nemamo! Hvala vam svima! Vidimo se na Jošiku, zaslužujemo podršku više nego ikada prije!”

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Eto vas ko Selim Beslagic.

Dzeko

Ha ha top prva tri komentara. ***dzaba mi saljes opomene. Necu ti nikada platiti nepostojeci dug. Mrsh.

hana

Jel Vam to Lafinaš pisao taj tekst nakon što je NAŠ Radnički odveo u kantonalnu ligu.Nisam mogao ni zamislit da će Lukavačka raja, a pogotovu SIOUXI popušiti lafinu od GRIZIJA iz Tuzle i njegovog penzionera savjetnika za nacionalne manjine.Vidite li da je čovjek bez minimuma ljudskog dostojanstva popišao SDP koji mu je sve dao i opet prodaje maglu po Lukavcu.Treba nesortu stavit na biciklo i vratit Kukiću gratis zajedno sa Begom.

Dzeko

Mladi gospodin kilo gore kilo dole

Istina

Nehro otplacuje dugove budzetskih parazita nasim parama a nema marke investicije u vodovodnu mrezu i ciscenje grada. Radnicki je ruglo od kluba i taj seoski krkanski fudbal gleda 50 budala na utakmici. Budzetske pare (a sad i komunalne) se otimaju od Lukavcana de se finansira ova lakrdija od kluba i sporta.

UkidanjeRadnickog

Treba taj smecarski klub ugasit, i taj “grad” s mape ukinuuut

Murat

Kljusino jedna. UGASIT RADNICKI -RADNICKI ostaje dok je Jos carsijske raje.Znam da bi ga vi rado ugasili takvi ko ti. Nazalost JOSIK je aktivan

dade1

svaka čast mladom i perspektivnom gospodinu nurkiću na maksimalnom zalaganju, takođe skupštini kluba kao i upravnom odboru

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x