fbpx

Nukić srušio Velež na Vrapčićima

2 min. za čitanje

Danas su u okviru 4.kola Prve lige FBiH,na stadionu Vrapčići u Mostaru,snage odmjerili Velež i FK Radnički.

Susret su počeli za FK Velež: Voloder,Mahinić,Jazvin,Petrović,Serdarević,Bebanić,Ćemalović,Avdić,Memić,Papz,Ovčina.

FK Radnički: Brezičanin, Kasumović Ad., Kuduzović, Salihović H., KasumovićAl., Ćosić, Mujkić, Dautović, Saletović, Nukić.

Susret je po naš tim počeo jako loše te je već u 2.minuti susreta Papaz pogodio za vodstvo domaćina. Nakon lošeg starta kao da su se naši fudbaleri oslobodili straha,te je već u 5.minuti gol domaćih spasila stativa,a u 8. je po gol Radničkog opasan bio Ćemalović. Igralo se otvoreno na obje strane,te bilježimo i šut Salihovića u 25.minuti.

U 30.minuti biljezimo naljepsi trenutak utakmice, kada Nukić sjajnim udarcem sa preko 30metara, pogađa same rašlje gola domaćih i poravnava rezultat na 1:1.

Slavlje naših fudbalera se nije ni smirilo,a Nukić se sam izborio za loptu na ivici šesnaesterca i preciznim udarcem ponovo pogodio,za potpuni preokret u Vrapčićima, 1:2.

U drugi dio susreta su domaći ušli odlučnije,a u  52.minuti nakon velike greške odbrane Radničkog, Serdarević je iz neposredne blizini bio neprecizan. Igralo se uglavnom na sredini terena,sa velikim brojem prekršaja,te je zbog udaranja Kuduzovića u 57.minuti požutio Bebanić.

Igrao se 60.minut kada je Almis Kasumović izveo slobodan udarac,ali direktno u golmana domaćih Volodera. U nastavku utakmice kao da su i jedni i drugi ostali bez snage pa je uslijedio nešto mirniji period igre,sve do pred sam kraj susreta kada Voloder brani udarac Ćosića. U 87.minuti Serdarević je izveo slobodan udarac,ali Brezičanin boksuje loptu u korner.

U 93.minuti je Jazvin lobovao Brezičanina ali lopta pogađa prečku.Do kraja susreta nije bilo promjena te je Radnički upisao veliku pobjedu,prvu ovosezonsku.

received_753980494743129

Za kraj vrijedi napomenuti da su lukavački dječaci pokazali veliku želju i borbenost,uprkos činjenici da su na daleki put u Mostar krenuli u ranim jutarnjim satima, te praktično iz autobusa izašli na teren stadiona u Vrapčićima.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SVAKA CAST DJECO I DZINDO TRENERU BROJ 1 U TK -DYABE GRACANICI SVE MI IMANO DZINDU

bravo dzindo

bravo Dzindo