fbpx

Nekadašnji holandski reprezentativac večeras na Tušnju “lovi” talente

1 min. za čitanje

Nekadašnji holandski reprezentataivac, danas priznati FIFA menadžer, Robert Witschge, doputovao je u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Tuzlu gdje će večeras na Tušnju gledati derbi susret 29. kola Premijer lige između Slobode i Željezničara.

Igrao je za Ajax, Feyenoord, Utrecht, Saint-Etienne. Za holandsku reprezentaciju je odigrao 31 utakmicu, a nakon što je okončao igračku karijeru radio je kao trener u Haarlemu, Ajaxu i holandskoj reprezentaciji.

Nakon toga posvetio se menadžerskom poslu i danas zastupa neke od poznatih holandskih fudbalera, a  svakako da je najveća zvijezda o kojoj se brine Donny Van De Bek, mladi 22-godišnji veznjak Ajaxa koji je jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

Nezvanično, na poziv čelnika Slobode stigao je u Tuzlu i večeras će na Tušnju biti njihov gost. Pogledat će duel Slobode i Željezničara, a ko zna, možda u svoj notes i upiše neko ime.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bas ima koga i upisati. Bolje je igrao Radnicki prije par godina nego oni sad i Zeljo i Sloboda. Dzaba ojk dosao bas ce se razocarati.