fbpx

Mosorović: Sloga je među najjačim klubovima u državi, ovo će biti još jedan fudbalski praznik za nas

2 min. za čitanje

U osmini finala Kupa BiH, kompijski duel će odigrati hit takmičenja Svatovac Poljice i lider Prve lige Federacije BiH, Sloga SImin Han. Nakon održanog žrijeba oglasio se i predsjednik Svatovca, Admir Mosorović.

“To su naše komšije, imamo sjajne odnose i očekujemo dobru utakmicu. Nismo očekivali Slogu, očkivali smo nekog iz PLBiH, ali i u ovoj utakmici očekujemo sjajnu atmsoferi u pun stadion. Mi živimo svoj san. Ovo sve što nas je snašlo je historijski trenutak. Svaka utakmica je praznik, ovo je uspjeh našeg sela, opštine i želimo pun stadion i u najboljem svjetlu da se pokažemo protiv Sloge koja je među najjačim klubovima u državi sa ovih pet vodećih premiejrligaša i protivnik je za svaki respekt.”

Svoj osvrt na žrijeb dao je i šef stručnog štaba Sloge iz Simin Hana, Darko Vojvodić:

“Dobro poznajem tu ekipu. To su naši sportski prijatelji i naše komšije. Međutim, u ovom momentu smo kvalitetniji i, za razliku od Zrinjskog, u ovaj meč ulazimo kao favoriti. Svakako moramo ozbiljno pristupiti utakmici i ne bi trebalo biti problemaBilo nam je jako bitno koga ćemo dobiti u ovoj fazi takmičenja. Zadovoljni smo. Ako prođemo, otvorit će nam se mnoge stvari, a sve osim finala bi bilo neuspjeh”.

(Sportske.ba/Sportsport.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments