fbpx

Mladost golovima Osmanovića porazila Proleter [FOTO]

4 min. za čitanje
Foto: Muris Mehinović

Piše: Muris Mehinović

Jučer je startovao drugi dio sezone u Prvoj nogometnoj ligi TK. Mladost iz Puračića na domaćem terenu dočekala je ekipu Proletera iz Slavinovića i slavila zasluženu pobjedu od 3:1.

Prošlogodišnjem članu Druge nogometne lige FBiH ekipi Mladosti ni ove godine ne cvjetaju ruže. Naime do kraja sezone im predostoji teška borba za opsatank i u Prvoj ligi TK. U prvoj veoma važnoj utakmici protiv neugodnog protivnika uspjeli su trijumfovati, i produžiti svoju borbu za opstanak.

Početak susreta nije dao tako nagovjestiti jer su gosti iz Slavinovića prvi zaprijetili preko Brzovića, ali bez opasnosti po gol Smajića. Na prvu domaću priliku čekali smo do 17. minute kada Mujčinović prijeti ali bezuspješno.

Nedugo nakon toga dobru priliku za goste imao je Porčić, ali njegov šut glavom otišao je preko gola. U razmaku od 30-32 min. vidjeli smo dvije odlične šanse za domaće. Mujčinović dobro gađao iz slobodnog udarca, te Aljukić koji sa nekih pet metara direktno puca u gostujućeg golmana Terzića.

U 30 min. susreta viđen je prvi gol na utakmici. Sjajno se u šesnestercu gostiju za loptu izborio Osmanović, i šutirao sa desetak metera i zatrezao mrežu za vodsto od 1:0. Do kraja poluvremena zabilježili smo još jedan dobar pokušaj Barakovića iz slobodnog udaraca, ali rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme gosti odlično počinju. Imali su dobru šansu preko Aljukića, ali njegov udarac glavom odlazi tik pored stative. Nakon toga ništa vrijedno pomena nismo vidjeli do 72 min. susreta, kada danas veoma raspoloženi Osmanović udvostručuje prednost domaćih. Sjajan prodor po lijevoj strani napravio je Bećić, dodao povratnu loptu na peterac gdje se ponovo našao Osmanović, i to je bilo 2:0 za Mladost.

U 78. min. gosti smanjuju rezultat na 2:1. Strijelac je bio Porčić, jučer sigurno njihov najraspoloženiji igrač. Međutim nije dugo trajalo slavlje gostiju. U 84. min. danas čovjek odluke Anel Osmanović postiže i svoj treći gol na utakmici. Nakon kornera, i gužve u petercu gostiju do lopte prvo dolazi Aljukić koji glavom spušta loptu na Osmanovića koji rutinski pogađa za ispostavit će se i konačan rezultat današnjeg susreta na “Merajama”.

Za Mladost su nastupili: Smajić, Hanić, Šahat, Aljukić M; Aljukić D; Osmanović, Imamović, Karanov, Ikanović, Mujčinović, Baraković. U igru su još ulazili: Bećić, Telalović, i Velagić.

Za goste iz Slavinovića nastupili su: Terzić, Gosić, Kurtalić, Aljukić, Ibrahimović, Brzović, Mušić, Mujkanović, Dogić, Zulić, Porčić.

Mladost je ovom pobjedom ostala u igri za opstanak u 1.ligi TK. Naredno kolo ekipu iz Puračića očekuje nova teška utakmica. Naime naredni vikend se igra veliki opštinski derbi u Devetaku, a sastaju se domaći “Dsk” iz Devetaka, i “Mladost” iz Puračića.

Svakako poziv za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, da dođu i podrže Mladost u borbi za opstanak.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba je sklopio dogovor sa novom upravom kluba pa će od sada redovno pratiti i izvještavati sa utakmica NK Mladost Puračić.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U SUBOTU RADNICKI POBJEDUJE GORAZDE A MLADOST POBJEDJUJE DEVETAK ABD