Mislite da ste vidjeli baš sve od fudbala? Pogledajte komediju sa Jošika! (VIDEO)

1 2.113

FK Radnički Lukavac, za vikend je nastavio takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Sjever i to susretom na domaćem terenu, protiv ekipe NK Čelić. Rezultat je na kraju glasio 0:0, a da ovaj susret ostane upamćen pobrinuo se glavni sudac Muminović Adel iz Kalesije. Utiske FK Radnički, objavljene na njihovoj Facebook stranici, sa jučerašnjeg susreta prenosimo u cjelosti uz video prilog:

U prilogu se nalazi video našeg snimatelja, koji jasno prikazuje samo jednu od mnogobrojnih spornih situacija i loših sudijskih odluka koje su u velikoj mjeri oštetile naš tim.

U videu se jasno vidi da nakon izblokiranog centaršuta koji je uputio jedan od naših igrača, lopta nije prešla liniju terena, igra se nastavila, uz proteste naših igrača koji su bili sigurni da je korner. Igra se nastavila jer sudac nije signalizirao ništa, a jedan od gostujućih odbrambenih igrača je svjesno loptu uhvatio u ruke što je po svim pravilima nogometne igre, jedanaesterac! Zbunjeni glavni sudac tom prilikom pokazuje da je lopta za golmana gostiju, da bi nakon konsultacija i protesta naših igrača sa svojim pomoćnikom odlučio “ispraviti” svoju grešku i na kraju ipak dosuditi korner. Na početku sporne situacije glavni sudac je bio siguran da kornera nije bilo, ali bolje i korner nego jedanaesterac.

Na komisijama NSTK je da ocijene suđenje, pregledaju sporne snimke i na koncu donesu odluku. Želino naglasiti da se ovakve situacije našem klubu događaju svakog vikenda, ali situacija o kojoj pišemo je svakako apsurd koji vrijeđa inteligenciju svih aktera na terenu, sportskih radnika, ali i gledatelja.

Iza FK Radnički ne stoje fudbalski mešetari niti jaki lobiji. Poštenim i predanim radom UO, Skupštine i igrača sa stručnim štabom, nastojimo jedni drugima obezbijediti što bolje uslove za rad, odnosno igrom na terenu pokazati koliko vrijedimo. Fudbalskim džeparošima na terenu, upravo zbog ovakvih situacija i uništavanja fudbala, nije mjesto.

Prosudite sami…

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
STOP Recent comment authors
newest oldest most voted
STOP
Guest
STOP

I tekst i snimak su jako tanak pokušaj da se opravda slaba igra Radničkog. Nekorektno je od strane autora teksta da čitaocima unaprijed sugeriše šta treba da vide na snimku jer se to nevidi. U ovom slučaju odluka sudije po mom mišljenju nakon desetak pregleda je korektna jer pomoćni sudija sa druge strane terena nije mogao vidjet jeli lopta ostala u terenu , a ni glavni jer je igrač Radničkog bio zaklonjen protivničkim igračem.