fbpx

Druga liga FBiH: Na Jošiku se ponovo sprema cirkus u režiji sudijske trojke!?

2 min. za čitanje

Nakon što smo prije nekoliko dana prenijeli utiske iz FK Radnički Lukavac, izazvane spornim sudijskim odlukama na susretu protiv NK Čelić, plavo-bijeli sa Jošika danas su se ponovo oglasili po tom pitanju.

Naime glavni sudac pomenutog susreta, koji je nakon nošenja lopte u rukama od strane gostiju, propustio dosuditi jedanaesterac za FK Radnički, ponovo je delegiran na Jošik u to u derbiju kola u kojem lukavčani dočekuju ekipu Budućnosti iz Banovića.

Banovićani su trenutno lideri prvenstva, a ovaj susret im može biti presudan u borbi za plasman u Prvu ligu Federacije BiH. U FK Radnički Lukavac, razočarani su ovakvim delegiranjem:

“Komisija za delegiranje jučer je objavila raspored službenih lica, a kao “nagradu” našem klubu ponovo je delegiran Muminović Adel. Ovakva u najmanju ruku sumnjiva i donekle smiješna odluka Komisije, ostavlja nam prostora da opravdano sumnjamo u pozadinu sudijskih grešaka u gore pomenutom susretu, ali i u namjere sudijske trojke u narednom za našeg protivnika presudnom susretu. Opravdano se pitamo da li se to na Jošiku ponovo sprema cirkus, jer teško je i pomisliti da se ovakve stvari dešavaju slučajno, iz kola u kolo.”

Susret 21.kola Druge lige FBiH grupa Sjever igra se sutra u Lukavcu sa početkom u 16:00 sati, a iz Radničkog su poručili: “Naši momci će, sigurni smo, bez obzira na sve, ostaviti srce na terenu i jednom bespoštednom borbom upisati nova tri boda i na taj način potvrditi gostujuću pobjedu iz prošlog kola.”

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma Radnicki i onako nije za te lige, znaci trebate da igrate ligu bar 2 kantonalnu, jer vi za federalnih liga niste

Cirkus je napravila uprava Radnickog koje je morala izgubiti od Banovica inace bi Delic morao na raport Kuki

Ovo je isto kaoiprije nekoliko sezona kadje Vitez bio gost na Josiku i kad je sudija Jakupovic iz Bihaca rezirao susret i izazvao revolt svih navijaca pa cak i onih najobjektivnijih i od najbolje fudbalske publike i navijaca SIJUXA napravio, momke koji su bili primjer svima u BiH, najgorima i vandalima koji su preskocili ogradu i usli u teren. Pa zar nam to sudije rade i sto imto treba. Jel tou pitanju 100 ili 200 km sto dobiju sa strane vrijedno tog haosa. Sramota za sudije a ne sve i komisiju koja ih delegira jer su oni izgleda svi u talu oko tih namjestanj. FUJ FUJ FUJ