fbpx

Afera potresa NK Prokosović: Falsifikovali potpis igrača zbog 1000 KM (FOTO)

3 min. za čitanje

FK Mladost Kikači jučer je na svojoj Facebook stranici objavio informacije o novom igrači Amaru Hasiću koje će sigurno pokrenuti veliki skandal. Hasić je došao kao pojačanje iz NK Prokosovići, ali tu priča tek počinje.

FK Mladost Kikači jučer je na svojoj Facebook stranici objavio informacije o novom igrači Amaru Hasiću koje će sigurno pokrenuti veliki skandal. Hasić je došao kao pojačanje iz NK Prokosovići, ali tu priča tek počinje.

Naime, iz Mladosti su sinoć objavili da je Amar Hasić novo pojačanje ovog kluba i da stiže kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Prokosovićima 31. decembra prošle godine. On je s Prokosovićima potpisao saradnju na ljeto prošle godine na šest mjeseci, ali je onda odlučio da promijeni sredinu i pređe u Mladost.

Tada na scenu stupa Zikrija Memić, sekretar NK Prokosović, koji je prema tvrdnjama FK Mladost Kikači sam sastavio i u ime igrača potpisao sporni ugovor te između ostalog kaže: “Neka mi Senad donese 1000 KM i pocijepaću papire!”

No, priča tu tek počinje nakon što se javio njegov bivši klub. Iz Mladosti tvrde da su iz NK Prokosovići falsifikovali njegov ugovor, te da tvrde da je on još uvijek član ovog kluba. Navodno, tražili su i obeštećenje od 1.000 KM, a cijeli slučaj sada je dostavljen Savezu.

Odlučili smo kontaktirati prvog čovjeka Mladosti iz Kikača, Senada Mujkanovića, koji nam je potvrdio ovu priču. On je poručio da je siguran da će Hasić biti njihov igrač, te da očekuje od Saveza da adekvatno reaguje i kazni navodno falsifikovanje.

“To je bagra, falsifikovali su ugovor Amara Hasića. Dvije godine su ga varali. Sve što piše u saopštenju naše stranice je istina. On je naš igrač i to je riješeno. Savez sada treba da potvrdi da je urađeno sve po pravilniku. Očekujemo da vidimo šta će biti na kraju, ali sada vam mogu reći da ćemo poduzeti krivične mjere protiv NK Prokosovići i dotičnog gospodina Zikrije Memića. Nisu mu dali da ide i zezali su ga dvije godine”, rekao je Mujkanović za SportSport.ba.

Saopštenje FK Mladost Kikači objavljeno je na njihovoj službenoj Facebook stranici na linku, a u kome se detaljno opisuje razvoj događaja.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ode nam zukrija u zatvor

Nemote tako nije Zikro tolko los…

Ja Prokosovacke fudbalske mafije. Nedo bog da su milioni u pitanju sta bi se kod nas sve radilo. Subhanela.

Bem ti loptu đe Prokosovići i Kikači nješta odlučuju…

Zikrija prvo nije gospodin on je jedan POTRČKO koji je zaglavio u Čmaru od velikog Prokosovljanina .A da treba da odgovara treba pošto je u klubu iz svog interesa samo nek je hapati pa mu veliki PROKOSOVLJANIN vjeruje .Ali ničija.nije do zore sjala pa neće ni Potrčkova .Hinšalaaaa