fbpx

2.liga FBiH: Radničkom samo bod na Jošiku

2 min. za čitanje

Jučer je na stadionu Jošik u Lukavcu odigran susret 5. kola Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, u kojem su se sastali domaći Radnički i gosti iz Srebrenika, ekipa Seone. Gosti su najprijatnije iznenađenje ovosezonskog takmičenja, a jučerašnji remi ih je ostavio u samom vrhu tabele.

Nakon početnog ispitivanja snaga, na samom početku susreta vidjelo se da će Radnički imati inicijativu, a u nekoliko polušansi “plavo-bijeli” su uspjeli i zaprijetiti golu gostiju. Prvu konkretniju priliku imao je Redžić, čiji udarac u 23. minuti brani goloman gostiju Moranjkić. Nakon toga, igra se na obje strane otvorila, te su nakon jednog kornera zaprijetili i gosti. Igrao se 35. minut susreta, a Malkić je pred golom domaćih loše reagovao. Do kraja prvog poluvremena, vrijedi istaći i udarac Šubića prema golu gostiju u 40.minuti, te pokušaj Kasumovića u samom finišu prvog dijela susreta, kada iz izgledne prilike šutira direktno u golmana gostiju. Na odmor se otišlo početnim rezultatom, 0:0.

U drugom poluvremenu kao da je umor stigao igrače oba sastava, te se igra uglavnom bazirala na sredini terena, bez konkretnih pokušaja. Sve što vrijedi izdvojiti je prilika iz 70.minute, kada nakon centaršuta Jaranovića, pokušava Aljukić, ali rezultat se ne mijenja. Nakon toga je Radnički uspostavio terensku inicijativu, te konstantno vršio pritisak na gostujuću odbranu, međutim bezuspješno, ostalo je 0:0.

Nakon pet odigranih susreta, Radnički se nalazi na 7.poziciji sa isto toliko osvojenih bodova, što je u odnosu na predsezonske najave povratka u Prvu ligu FBiH, zaista razočaravajuće. Sa tribina stadiona Jošik, sve su glasnije kritike na račun rada šefa stručnog štaba Ibrahima Crnkića, te predsjednika FK Radnički Bajre Baćića.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To su ambicije veliko vođe Delića koji VOLI LUKAVAC nabijem ga na K….Jer je obećao Radničkom da će igrat kantonalnu ligu.Jer njemu trebaju pare da prebacuje Nailu Ćosiću za klub u Modracu koji ne postoji.A Radnički nek propada, jer sad su u modi biciklističi klubovi.O P O Z I V JE SPAS DA LUKAVAC PRODIŠE.

Nacelnik Delic je na dobrom putu da ispuni prvo obecanje a to je RADNICKI U KANTONALNU LIGU —- sramota velika

Šta he sa ostalim sportskim kolektivima na području općine Lukavac , zar je samo Radnički klub koji igra neki vid takmičenja ?
Šta se dešava sa košarkaškim klubom koji može da napreduje , ali mu nešto ne da u tom smijeru ?
Šta je sa rukometašima isto pitanje ?
Šta je sa Sinovima Bosne koji su konstantno u premier ligi BiH možda kada bi im se dala nek financijska “doza” možda bi uspjeli da naprave neki podvik i osvoje premier ligu ispred sarajlija koji imaju punu podršku svog grada kantona ili općine.
Šta je sa odbojkašima “sedmice” koji su na mala vrata ušli i premier ligu bez nekih pretjeranih sredstava i pomoći zajednice kao i ostali klubovi navedeni gore , šta je za ženskom odbojkom koja takođe može više ?
Pitam se samo da li je to radnički jedini klub vrijedan pažnje i traženja naroda da se tu nešto promjeni??
Zar treba da tolilo zaostajemo za Tuzlom koja ima predstavnika u gotov svakom sportu u premier ligi , zar su to oni bolji napredniji od nas Likavčana u nečemu?!
Da se malo više pažnje posveti ostalim klubovima od strane naroda ili općine a ne samo radničkom mozda bi koja titula PL bih u nekom sportu došla u Lukavac , al ne haman je sve zasnovano na fudbalu.
Košarka,rukomet,odbojka nisu sportovi očigledno.

U Lukavcu vladaju seljacka politika i logika. Sve pare se bacaju u fudbal a dobija se samo sramota. Koga briga za civilizovane sportove.

Dobro receno, a tu su i ostali klubovi sa Opstine Lukavac, zar je Radnicki jedini sportski klub kojem trebaju pare. Ako je spao samo na Nacelnika bez jakih Sponsora onda neka i igra Kantonalnu ligu jer bolje i ne zasluzuje.
PS: Nogomet/Fudbal je samo jedna rupa bez dna koja jede pare i koji se igra iskljucivo za ljude u Savezu i sudije

Mi više ne igramo za bodove sad igramo samo kako Delić svira.Blago nama jest nam lijepo.Al neće ovo dugo još trajati.SIOUXSI na REFERENDUM moramo za spas Lukavačkog sporta inače iduće godine igrat ćemo ŠABAN LIGU.

Radnicki i jeste za saban ligu. 20 godina su se milioni maraka iz budzeta bacili u tu rupu bez dna koja nije napravilia ni jednog solidnog igraca. Ostali Lukavacki sportovi osvajaju medalje na medjunarodnim takmicenjima a jedva dobiju koji fening jer sve pare odose u seoski fudbal bez perspektive.

Je.. te karate i međunarodni sport…na finalnim takmičenjima svjetskog nivoa nema gledalaca ko na derbiju kada Radnički igra…i čim naši osvajaju medalje znaš da nešto uredu sa tim sportom..
igraće Radnički derbi i sa ŽELJOM AL IZ DOBOŠNICE…MILA MATI MOJA načelnika FUKARE

Sve ovo je bruka za koju smao svi mi krivi dobro je jedino što smo brzo skontali i naučili lekciju.

Ako već ovi lelemudani s Jošika nemaju viziju i volju za povratak u 1.Federalnu ligu, dajte Struji koju markicu više, on bi vjerovatno nabrijao ” zeke” da se nafuraju a vidilo se iz priloženog u kupu gdje su izbacivši renomiranog kakanjskog feferalnog prvoligaša Rudara i tako napravivši najveći historijski rezultat kluba iz Poljica, pa kad bi ih se malo poguralo iz budzeta, uz Strujčetovu viziju mogli bi njih gledat u većem rangu kad već Radnički nema imperativ za isto to.