Formirana Biciklistička srednjoškolska sekcija

0 1.010

Asocijacija «Zelene staze – Green tour» Tuzla je krenula u realizaciju programa OZRENSKE STAZE ali i pružanju pomoći u snimanju terena za projekata biciklističke staze Kiseljak – Bokavići – Tirinovac na kome su se angažirale četiri nevladine organizacije uz obećanje pomoći od strane općine Tuzla i Lukavac te službe za komunalne poslove Tuzla.

Asocijacija je krenula sa aktivnostima formirajući srednjoškolsku biciklističku sekciju na nivou lukavačkih srednjih škola koja je već uzela zaduženja u izradi markera i podrške biciklističkom timu za markaciju. Sekcija će biti uključena u projektat OZRENSKE STAZE a kroz program je obezbjeđeno i jedno biciklo za poklon sekciji. Pored toga Asocijacija je obezbjedila određen broj bicikala i opreme koju stavlja na raspolaganje sekciji i svojim članovima za aktivnosti u okviru programskih sadržaja. Na taj način i građanima se otvara mogućnost aktivnijeg bavljenja rekreativnim biciklizmom. Asocijacija će ovih dana predstaviti svoj program, projekekte i izvršiti prijem novih članova. Press konferencija u Tuzli je predviđena u idućoj nedjelji a narednih dana se očekuje prezentacija u Lukavcu, Doboju, Gračanici.

 

 

„Zeleni biciklisti“ opremljeni novim biciklima i kompletnom opremom za markaciju staza iskoristili su lijepo vrijeme u ponedjeljak 07.11. i izvršili snimanje primarne trase buduće biciklističke staze na potezu Kiseljak – Bokavići – Modrac – Prokosovići. Pridružili su im se i novoprimljeni članovi srednjoškolske sekcije Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x