fbpx

FK “Svatovac” iz Poljica ostvario treću uzastopnu pobjedu

3 min. za čitanje

nksvatovac [320x200]U okviru 3. kola Druge fudbalske lige TK- grupa Zapad, ekipa “Svatovca” iz Poljica jučer je na domaćem terenu pred oko 200 gledalaca ostvarila treću uzastopnu pobjedu u ovoj sezoni. Ovoga puta “Svatovac” je bio bolji od ekipe FK “Seona”  savladavši goste rezultatom 3:1. “Svatovac” je od samog početka krenuo agresivno u želji da sto prije dođe do vodstva. Prvu priliku Svatovac je imao već u 5. minuti ali Omić ne uspijeva prevariti golmana Seone koji je sjajno branio u ovoj utakmici. Nakon toga nova prilika za Svatovac – Ikanović prolazi preko desne strane, šutira
sa 16 metara ali golman loptu izbija u korner. Svatovac konačno dolazi do vodstvo u 15. minuti. Nakon sjajno izvedenog kornera, u  skoku se najbolje se snalazi Omić koji šutira  glavom i dovodi Svatovac u vodstvo.
Ni nakon postigntog gola Svatovac nije prestao sa napadima. U 20. minuti nakon nesporazuma gostujuće odbrane, Omić “krade” loptu ali šutira direktno u golmana Seone. U 25. minuti Svatovac uspijeva udvostručiti prednost. Nakon sjajno izvedenog kornera lopta je preletila na drugu stranu gdje  je Nukić neometano spušta u golmanov bliži ugao i donosi radost navijačima Svatovca. Nakon tog gola obje ekipe su stale na loptu bez nekih konkretnih akcija.
Dok su svi očekivali da kraj prvog poluvremena, nakon nesporazuma domaćeg golmana Beganovića i odbrane Svatovca, ekipa iz Seone uspjela je da smanji rezultat na 2:1. Bio je to i rezultat prvog poluvremena.

U drugo poluvrijeme bolje je ušla ekipa Seone koja je počela stvarati prilike u želji da dođu do izjednačenja rezultata, međutim sjajan na golu Svatovca bio je Beganović. U drugom poluvremenu izdvajamo udarac Kasumovića sa 20 metara, ali golman Seone spektakularno brani ovaj udarac.
Konačan rezultat utakmice i treći pogodak za domaćina, nakon dobrog proigravanja Omića  postiže rezervista Murgić u 85. minuti

Ovom pobjedom  Svatovac je izbio na vrh Druge lige TK – grupa Zapad. Svatovac u narednom  kolu ide na gostovanje kod ekipe Bistarca.

Rezultati:
Svatovac Poljice 3:1 Seona
Sloga Bikodze 1:0 Jedinstvo Huskici (prekid od strane gostiju)
BSK Bokavici 3:3 Ratis Krusevica
Rudar Zagorje 2:0 Lokomotiva Miricina
Bukovik 3:0 Orahovica
Sladna 1:1 Bistarac

Tabela:
1.  Svatovac Poljice
2.  Sloga Bikodze
3.  Rudar Zagorje
4.  Lokomotiva M.
5.  Sladna
6.  Ratis Krusevica
7.  BSK Bokavici
8.  Bistarac
9.  Bukovik
10.Seona
11.Orahovica
12.Jedinstvo Huskici

(SodaLIVE.ba/nksvatovac.tk)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Idemo po titulu i povratak u prvu ligu

Prosjek godina u FK Svatovac Poljice je 20-21…sto znaci da je ekipa vrlo mlada,i ako ovako nastave da rade,sljedece godine ulaskom u prvu ligu TK vracamo se na stari put slave,i idemo sto dalje…po nove pobjede i titule 🙂

samo vi idite bolli vas ludi ste

idemo zeke…jurisssssssssss..