fbpx

FK Sarajevo je zdrava sredina, prioritet je gradnja kampa

2 min. za čitanje

abdulah_ibrakovic_tuzlaliveAbdulah Ibraković dobio je podršku Upravnog odbora kluba s Koševa, a kako u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kaže, posla je previše i vremena za čekanje – nema.

Nekada vrsni fudbaler, a potom i priznati trener, Ibraković je u novoj funkciji možda iznenadio sportsku javnost i navijače Sarajeva koji su ga očekivali na klupi nekog premijerligaškog kluba.

”Sretan sam što sam tu. Veliki je ovo izazov za svakog fudbalskog radnika. Čast je raditi u ovako uglednom klubu, čast i zadovoljstvo, jer već na prvu, mogao sam primijetiti odličnu organizaciju, red, rad i disciplinu”, govori nam Ibraković o svojim prvim utiscima po dolasku u Titovu 38b.

Godinama se kao ključni problem u radu sarajevskog kluba spominje nedostatak adekvatne infrastrukture, manjak dobrih terena i kvalitetnog trening centra.

”Upravo je to jedan od osnovnih zadataka s kojim ću se susresti. Gradnja kampa je prioritet jer to je osnova za kvalitetan rad i razvoj svih naših selekcija”, dodaje Ibraković.

Naš sagovornik oduševljen je susretom s čelnicima kluba, posebno direktorom Dinom Selimovićem.

”Gospodin Selimović radi odličan posao. Sarajevo vode školovani i sposobni ljudi, ovdje postoji sistem jer klub ne zavisi od lokalnih autoriteta bilo koje vrste. Želim učestvovati u radu ovog kolektiva, pokušati na najbolji način objediniti sportski i poslovni segment u poslovanju kluba”, najavljuje novi sportski direktor FK Sarajevo u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Kako kaže, BH Telecom Premijer ligu pratio je intenzivno posljednjih mjeseci.

”Sarajevo već ima respektabilan tim, treba to priznati. No, radimo na dovođenju nekoliko pojačanja. Rekao bih da će naš klub do kraja prelaznog roka dobiti pojačanje, jer uz težak raspored i veliki broj utakmica, potrebna nam je i široka klupa”, smatra Ibraković.

Ibraković je rođen u Doboju rođen 22. jula 1970. godine. Fudbalsku karijeru započeo je u rodnom gradu gdje je igrao za Slogu, nakon čega je igrao u Njemačkoj.

(SodaLIVE.ba/RadioSarajevo)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments