fbpx

Ermin Jusufović najbolji sportista TK u invalidnom sportu

1 min. za čitanje

U BKC-u u Tuzli je održana manifestacija “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona” za 2009 .godinu. Izbor se održava po 16.put u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Cilj manifestacije je promocija najboljih sportista iz ovog dijela BiH i sumiranje sportskih rezultata ostvarenih u ovoj godini.
Žirijem kojeg su činili sportisti i sportski radnici iz Tuzle, Srebrenika, Banovića i Lukavca predsjedavao je dr. Muris Đug. Prema njegovim tvrdnjama, ove godine pri odabiru najboljih u 11 kategorija, nisu imali težak posao.
Sve odluke su usvojene jednoglasno i bez ikakvih nesuglasica. Pored Murisa Đuga u radu žirija učestvovali su Salko Zildžić, prof.dr. Samir Mačković, Derviša Agić, Elbina Delić, Mirsad Halilagić, Sead Mulić i sekretar žirija Nermin Kasumović.
Nagrade su dodijeljene u 11 kategorija, a najbolji sportista u invalidnom sportu u TK je Ermin Jusufović član Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke “Sinovi Bosne” iz Lukavca.
Treba još spomenuti da je najbolja sportiskinja Tuzlanskog kantona za 2009. godinu je Mirsada Suljkanović takmičarka kluba borilačlih sportova Tuzla Sinbra. Najbolji sportista Tuzlanskog kantona za 2009. godinu je Ensar Hajder takmičar plivačkog kluba Zmaj – Alpamm.
(SodaLIVE.ba)
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ermine svaka ti cast legendo nasa lukavacka

Kolegen Cestitam na Osvojenom Priznanju,i zelim ti jos puno takvih priznanja i uspjeha,znam kako je biti najbolji i kako je tesko doci do toga cilja,mislim iskreno da si ti to zasluzio svojim radom i treniranjem,puno srece,,,,u daljnjem radu,,,
Znam da znas ko pise hehehe Vozdrica.