fbpx

Ema Burgić zbog povrede predala meč

2 min. za čitanje

U finalu, 10.000 dolara vrijednog turnira u španskom Vinarosu, 17-godišnja Lukavčanka predala je meč godinu dana mlađoj domaćoj teniserki Garbini Blanco Muguroza (687. na WTA listi) u drugom setu kod rezultata 2:6, 0:2.

Kontaktirali smo Emu i evo šta je izjavila za SodaLIVE.ba: “U finalu su promijenili podlogu zbog zaleđenog zemljanog terena, pa smo prešli igrati na travi. Okliznula sam se pri rezulatu od 2:4 i tada me je jako zabolio mišić koji sam istegla u polufinalu. Ipak, nastavila sam da igram jer sam mislila da mogu uspjeti i jer se ne volim predavati. Nažalost, bol je bila sve jača i jača i morala sam predati meč u drugom setu.”

Naša teniserka je dodala: “Ja sam zadovoljna, moj trener mi je rekao da je polufinale bilo moje finale jer sam pokazala koliki sam borac i da trebam biti ponosna na sebe jer danas zbog ove povrede nisam trebala ni izlaziti na teren. Ponavljam, zadovoljna sam kako sam završila ovu godinu koja je bila jako teška za mene. Slijedeće godine imam velike ciljeve i radit ću kao nikada do sada kako bih svoje ciljeve i ispunila, samo da ne bude povreda.

Rezultat finala:
Garbina Blanco Muguroza (Špa) – Ema Burgić (BiH) 6:2, 2:0 (predaja).

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments