fbpx

Ema Burgić u finalu

2 min. za čitanje

Na 10 000 američkih dolara vrijednom i veoma kvalitetnom ITF turniru „Biser Dalmacije“ koji se od 5-11 aprila održava u Hrvatskoj na otoku Hvaru, naša mlada i veoma talentovana teniserka Ema Burgić je izvarednim igrama uspjela doći do samog finala u kojem će sutra sa početkom od 11h odmjeriti snage sa rumunkom Madalinom Gojneom.

Da su trud, rad, disciplina te nepresušan izvor telanta pravi recept za dobru igru i rezultate, Ema je demonstrirala već u prvom kolu, deklasiravši domaću teniserku Idu Krnić dopustivši joj samo jedan game u cijelom meču (6-1 6-0). U drugom kolu Ema je izvrsnom igrom u tri seta, uspjela preći i mađarsku prepreku Zsofiu Susany te kod rezultata 1:1 u setovima, u trećem ujedno i odlučujućem setu zadati bokserskim žargonom rečeno „tehnički nokaut“ gdje protivnici nije prepustila niti jedan game (6-2 4-6 6-0).

U četvrtini finala Ema je u uzbudljivom meču koji se takođe igrao u tri seta pobjedila i godinu dana stariju Rumunku Alexandru Damaschin (6-4 3-6 6-3), a koliko je Rumunka kvalitetna Teniserka govori i podatak da je u drugom kolu izbacila prvu nositeljicu turnira Čehinju Terezu Hladikovu (6-2 6-3). Uz dobru fizičku pripremljenost i sa mnogo samopouzdanja Ema je nastavila krčiti put ka finalu te je u polufinalnom meču u dva seta savladala i dvije godine stariju Teniserku iz Lihtenštajna Stephanie Vogt (7-6 6-4).

Kako nam je u kratkom razgovoru Ema rekla, mnogo je zadovoljna svojim trenutnim igrama s obzirom da je nekoliko dana prije turnira imala zdravstvenih problema zbog kojih je bila prinudjena smanjiti intezitet u poslijednje vrijeme „paklenih“ treninga za koje su zaduženi kondicioni trener Jasmin Zahirović, te trener Mirza Mulahasanović.

Sutra u 11h Ema će u finalnom meču odmjeriti snage sa 5 godina starijom i iskusnijom rumunkom Madalineom Gojneom. Iskreno se nadamo da će Ema po ko zna koji put opravdati epitet jedne od najtalentovanijih mladih Teniserki u evropi.

(SodaLIVE.ba/Sportin)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo Ema………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samo naprijed Ema najbolja si !!!!!!!!!!!!!

Sretno Ema , uz tebe smo . 😀

Bravo i sretno u finalu.

tooo Ema, sretno

Svaka čast !

super pa ima neko i u nasem gradu ko se trudi da nas ne iznevjeri i svojim trudom ce uciniti dobro za  nas grad…Svaka cast Ema,samo naprijed,puno srece u finalu…

Bravo Ema!!!

Bravo Ema zelim ti srecu i uspijeh na turniru i nas lukavac ima iskusnih talenata SRETNO DO ZLATA

samo tako nastavi , pokazi ko je lukavcanka, bosanka