fbpx

Džanan Musa dobio otkaz u Detroitu nakon samo jedne četvrtine: Pistonsi se odrekli reprezentativca BiH!

2 min. za čitanje

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine bio je “višak” u Detroitu.

Džanan Musa je u nedjelju otpušten iz Pistonsa, koji su pod ugvorom imali 16, a za prijavljivanje za novu sezonu u NBA ligi je potrebno samo 15 imena.

Da bi ispunili ograničenje broja igrača, Pistonsi su se u nedjelju odrekli Džanana Muse, potvrđeno je lokalnim detroitskim medijima, pa je bh. igrač sada slobodan agent i to samo mjesec dana nakon što je došao u Detroit.

Slobodan je bh. košarkaš u izboru nove sredine, ali sa nešto više od dva miliona dolara u džepu, koliko će mu Pistonski isplatiti, ali Musa bi mogao da ostane bez dodatnih 3.6 miliona ukoliko u naredna dva dana ne pronađe novi klub.

Musa je stigao iz Bruklina u trejdu sa Brusom Braunom, koji je prešao u Netse, a Pistonsi su dobili i pravo na drugog pika na draftu sljedeće godine.

Prethodne sezone nastupio je na 40 utakmica sa prosjekom od 4.8 koševa, ali je mnogo uspješniji bio u Razvojnoj ligi sa 19.5 koševa, 8,2 skoka i 3,1 asistencije na 12 utakmica u dresu Long Ajlenda.

Za Pistonse je odigrao samo jednu četvrtinu u predsezoni i to u pobjedi nad Vašington Vizardsima, a došao je prije tačno mjesec dana.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo naprijed sine bosanski. Nisi nista izgubio. Samo si dobio veliko iskustvo i milione na racunu. Mozes kupiti 10 kuca, a ne kao ona fukara Nemanja sto cmizdri zbog crijepa i fasade.
Cekamo te u KK Cenex Sarajevo.