fbpx

Đozić Mensur i kata tim “ORKKA” Lukavac su prvaci države!

1 min. za čitanje

Na prvenstvu je uzelo učešće 130 takmičara iz 30 karate klubova. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, je nastupio sa 4 takmičara i osvojio 2 zlatne medalje i 2 titule prvaka države, što je ovaj klub plasiralo na odlično 6 mjesto.

Zlatnu medalju je osvojio Đozić Mensur u kategoriji borbe seniri -67 KG. Đozić je bio jedan od najmlađih učesnika na ovom državnom prvenstvu sa nepunih 18 godina, i kojemu je ovo bilo prvo seniorsko državno prvenstvo, što ovoj medalji i tituli prvaka države daje
dodatni značaj.

Zlatnom medaljom i titulom prvaka države se okitio i seniorski kata tim kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u sastavu Denis Kurtić, Damir Baćić i Emir Ćosićkić, kojima je ovo treća titula prvaka države za redom, nakon osvajanja titule prvaka države 2013 i 2014 godine.

U nedjelju 06.12.2015 godine, održani su izborni mečevi za reprezentaciju BiH za kategorije kadeti, juniori i mladji seniori za odlazak na balkansko prvenstvo u Dubrovnik. Oba reprezentativca iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Čajić Hamza i Đozić Mensur, potvrdili su svoj reprezentativni status kao prvi na listi u svojim kategorijama, te već u četvrtak 10.12.2015 godine, sa reprezentacijom BiH putuju za Dubrovnik.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments