fbpx

Dogovoren prijevoz navijačima iz Lukavca na utakmicu u Gračanici

2 min. za čitanje

U utorak je u na stadionu Jošik u Lukavcu održan sastanak Upravnog odbora FK Radnički sa predstavnicima navijačke grupe SIOUX. Tom prilikom članovi UO FK Radnički upoznali su predstavnike navijača sa aktuelnom situacijom u klubu i planovima za budućnost.

Predsjednik UO Adi Dautović zahvalio se navijačima na podršci koju pružaju Radničkom te upoznao prisutne sa aktivnostima kluba i planovima za budućnost.

Na sastanku je dogovoreno da UO FK Radnički snosi troškove prijevoza za navijače na utakmicu 19. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever između Bratstva iz Gračanice i Radničkog.

Predstavnici navijača izrazili su želju i volju da pomognu upravi i igračima Radničkog ne samo navijanjem nego i u ostalim aktivnostima poput uređivanja stadiona i tome slično.

“FK Radnički naredne godine slavi 90 godina postojanja. Zajedničkim naporima moramo učiniti sve da ovaj jubilej proslavimo ulaskom u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu nogometnu ligu FBiH”, poruka je koju su sa ovog sastanka svim prijateljima sporta na području lukavačke općine poslali predstavnici UO FK Radnički i predstavnici navijačke grupe SIOUX.

UO FK Radnički pokušat će u srijedu sklopiti dogovor sa predstavnicima FK Bratstvo iz Gračanice da ulaz na stadion za navijače iz Lukavca bude besplatan. Ukoliko dogovor ne bude postignut, UO FK Radnički snosit će dio troškova za ulaznice navijačima.
Polazak autobusa sa navijačima  zakazan je za subotu, 3. aprila u 14.30 sati ispred gradskog stadiona u Lukavcu.
Utakmica FK Bratstvo – FK Radnički počinje u 16.00 sati.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
20 komentara
Subscribe
Notify of
20 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo sada sve si meni ti 🙂 

ima da bude gungula u Gracanici 😀

hvala bogu da je krenulo nesto na bolje…samo da nam opstina-grad ne okrenu ledja i vratice se radnicki gdje mu je mjesto…svaka cast upravi (ako je ovo istina)..

daj razvalite tu usranu Gracanicu

jel 1 bus il 2

Najezi se sav 🙂

Samo da nas bude sto vise, bice ludilo !!!

I naravno treba fer navijat…ipak nam je Gracanica dva puta pomagala kad je sve izgorilo.

Vidimo se u subotu

a ulaz

Ne treba mi prevoz i imam pare za ulaz al me bas interesuje hoce li uprava kluba stvarno sve to platit.
Meni to nekako nerealno izgleda i ako stvarno sve plate onda mozda RADNICKI i ima neku buducnost jer ce tad rukovodstvo FK RADNICKI makar malo pokazat da brinu od navijacima(sto u zadnjih 5 godina nije bilo)

svaka čast za upravu nemogu da vjerujem da će to klub platit,čuo sam danas u gradu za to da su predstavnici siuxa bili sinoć na sastanku sa UO FK”RADNIČKI”bravo za upravu nemojte zaboravit svoje vjerne navijače siuxe.

Ja se sjećam još par puta, ranije, u ovih zadnjih par godina, da je klub plaćo bus… 
Čak mislim i da je za Mramor klub platio 🙂 
Al ipak svaka čast 

I za nagradu će dobiti podršku kao da igraju na domaćem terenu 🙂 

Svaka cast …
Neka je vise sunce ogrijalo Radnicki i Siouxe …Da bog pa potrajalo sve tako lijepo i da se udje u visi rang …
Sretno sa Gracanlijama..

Fino,fino…ako smo negdje uzimali bodove onda je to Gracanica,takodjer i u Srebreniku smo imali finih tekmi jos u prvoj ligi. Nadam se da ce moje kolege izvuci najbolje, good luck 😉

A pital se ko odakle im lova za to …

Do skora nisu imali za dresove da kupe pa im ” SELO MIRA TURIJA ” Poklonilo dresove…

Nadam se da ce doci bolje vrijeme ne samo za radnicki i navijace vec za cijeli LUKAVAC ….

Pa,dragi cika Miso,sigurno nisi ti dao pare za to.Mi kao clanovi UO smo obecali prevoz i stojimo iza toga.Placali smo i do sada prevoz kad god je bilo interesa navijaca da putuju,lako je to provjeriti,a bogami smo znali i ulaznice placati,opet iz svog dzepa,sto se isto da provjeriti preko momaka koji idu na gostovanja i ne stede ni sebe ni svija grla za dobro Radnickog.Mi cemo uvijek biti tu za Sioux-e,jer klub koji nema navijace,ne treba ni da postoji.A,na nasu srecu,mi navijace imamo,i to najbolje,na zalost mnogih koji samo kritikuju,a nisu bili na Josiku ili na utakmici godinama.Sto se tice opreme,hvala svima koji su pomogli,ne smijemo to zaboraviti.A,da se ti Cika Miso ne bi sikiro,ili ne daj boze sta pomogao,narucili smo i opremu,pa cemo opet igrati u nasim bojama,mozda vec u subotu,a 100% iducu subotu na Josiku.Veliki pozdrav za najbolje navijace SIOUX-e.

Znači ponovo smo Plavo bijeli 

e ovo je ljudi super za prijevoz,,,samo mladi sioux nemoze ic,,,,puklo koljeno jgb a ono…e  nemoj da bude tuče,,,cool ste navijači a i ja s vama hehehe…

cool ste siouxi i ja s vama….znate ono:I KOD KUCE I NA STRANI!PLAVO BJELI HULIGANI…

POZZ VELIKI ZA ČORBU I BUCKA,,VANJU,SABANA,…I SVE VAS

koji si ti debil jarane…..lijeci frustracije negdje drugo a momke ostavi na miru

Josh smo tu!!!!!!!KAKO JE DOBRO,VIDJETI TE OPET…….