fbpx

Derbi u Poljicu pripao domaćinu

3 min. za čitanje

poljiceDerbi utakmica 5. kola izmedju NK Svatovac Poljice i NK Lokomotiva Miričina, nije donijela atraktivnu i zanimljivu utakmicu kakvu smo očekivali.

Pred oko 300 ljubitelja fudbala, Svatovac je upisao novu pobjedu čime je potvrdio prvo mjesto i odličan omjer od 4 pobjede i 1 remi uz gol razliku 11:3. Da će i ova utakmicu ići u korist domaćina pokazalo se u prvim minutama. Dva odlična udarca, ali van okvira gola uputio je Bušić tek za zagrijavanje atmosfere.

Moramo istaći i da su domaći navijači bili fer i korektni. U 20 minuti slobodan udarac za domaće sa 16 metara i naravno ko drugi, nego kapiten Bušić uzima loptu i postiže pogodak za vodstvo 1:0 i odusevljenje na još uvijek “siromašnim” tribinama. Gosti su se već tada probudili i pokušali par puta da dođu do gola ali nisu uspjeli. Drugi gol u prvom poluvremenu gledaoci su mogli vidjeti u 35 minuti, kada na odlično izveden slobodan udarac sa desne strane, Omić prihvata loptu na 5-6 metara od gola i matira golmana gostiju. Domaći odlaze na zaslužen odmor, a navijači ih nagrađuju aplauzom.

Početkom drugog poluvremena, Lokomotiva se budi te par puta gostujući igrači izlaze sami pred gol domaćih, ali se u presudnom trenutku ne snalaze najbolje. Svatovac preuzima kontrolu igre te kontranapadima pokušava da probije odbranu gostiju. Jedan takav mogao se i realizovati, međutim Ikanović, još nije proradio. Odlično je primio loptu na nekih 15 metara, okrenuo se i šutirao, ali je izvanrednom intervencijom golman gostiju spasio svoj tim. U 75 minuti ponovo slobodan udarac za domaće, i ovaj put opet loptu uzima Bušić i kada su svi očekivali centaršut, opalio je loptu ka golu ali danas veoma odlični golman gostiju već 2 puta vadi loptu ispod prečke. Pobjednička pjesma sa tribina, “šampioni, šampioni” dočekala je kraj utakmice te velikim aplauzom igrači su pozdravili svoju vjernu skupinu na tribinama.

POLJICE : Svatovac 2 – 0 Lokomotiva /Bušić 20’ ; Omić 35'/

Hvala našem posjetitelju i forumašu na poslanom članku.

(SodaLIVE.ba/Arnes)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nema na cemu!
Nadamo se daljnjoj saradnji!

Pozdrav!
http://www.nksvatovac.tk

neznam kako će poljičani proć sa rudarom 11 oktobra u poljicu valja fasovat.veliki pozdrav za navijče rudara 3 avtobusa navijača dolazi u poljice.