fbpx

Derbi bez pobjednika: Radnički na čelu tabele

3 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović | SodaLIVE.ba

Utakmica u Puračiću protekla je bez pogodaka sa nešto boljom igrom Radničkog. U prvom poluvremenu vidjela se bolja i konkretnija igra Radničkog ali bez završnice. Ipak, vrijedna spomena je pogođena stativa Bekrića ali i odlična odbrana Burgića nakon odličnog šuta fudbalera Radničkog.

Foto: Dino Osmanović | SodaLIVE.ba

Početak drugog poluvremena pripada domaćoj ekipi, dok je Radnički nastavio sa napadima koji nisu urodili plodom. Ipak, najveću priliku je imao fudbaler Mladosti, Hidić, koji je pogodio prečku.

Foto: Dino Osmanović | SodaLIVE.ba

Sve u svemu, treba pohvaliti suđenje na ovoj utakmici i odlično navijanje popularnih SIOUX-a koji su za današnju predstavu zaslužili poseban članak.

Kritika se može uputiti organizaciji ove utakmice jer redari na utakmici treba da služe kako bi spriječili incidente a ne učestvovali u istim.

 

Foto: Dino Osmanović | SodaLIVE.ba

U narednom kolu Radnički dočekuje Bosnu iz Kalesije dok Mladost gostuje u Orašju.

Rezultati:

Bosna Kalesija – Priluk 2 : 1
Slaven Živinice – Mladost Tinja 3 : 0
Dizdaruša Brčko – Mramor 1 : 0
Mladost Puračić – Radnički Lukavac 0 : 0

Tabela:

1. Radnički Lukavac 5 4 1 0 10 : 2 8 13
2. Bosna Kalesija 5 4 1 0 12 : 5 7 13
3. Mramor 5 3 1 1 18 : 5 13 10
4. Mladost Puračić 5 3 1 1 9 : 5 4 10
5. Slaven Živinice 5 3 0 2 8 : 3 5 9
6. Dizdaruša Brčko 4 3 0 1 6 : 3 3 9
7. Sloga Tojšići 4 2 1 1 9 : 6 3 7
8. Mladost Malešići 4 2 1 1 5 : 5 0 7
9. Ingram Duboki Potok 4 1 1 2 7 : 5 2 4
10. Radnik Lipnica 4 1 1 2 4 : 6 -2 4
11. Dinamo D.Mahala 4 1 1 2 4 : 10 -6 4
12. Tuzla 4 1 0 3 5 : 6 -1 3
13. Priluk 5 1 0 4 2 : 7 -5 3
14. Mladost Tinja 4 0 2 2 5 : 9 -4 2
15. Hajduk Orašje 4 0 1 3 3 : 18 -15 1
16. Bosna Mionica 4 0 0 4 6 : 18 -12 0

Foto: Dino Osmanović | SodaLIVE.ba

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
25 komentara
Subscribe
Notify of
25 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa ne znam jeli pisac ovog clanka uopste bio na utakmici cuj sudjenje fer pa tri puta trener Mladosti ulazi u teren,
(sto se u normalnim ligama kaznjava crvenim kartonom) redari prijete pomoocnom sudiji on nista p.icka obicna, onaj kreten Brdjanovic ga gura u psuje mu mater on mu daje zuti… najmanje 5 startova sa dvije noge na fudbalere Radnickog bez zutog… i to je samo djelic tog ” pohvalnog sudjenja” kao sto pisete. ILI NEMOJTE PISATI UOPSTE ILI NEMOJTE LAGATI NAROD

Puračić je nekad bio čaršija, a sad pustiše da im oni cigani s brda kolo vode. ciganluk živi juče, momci sa tribina obukoše one žute prsluke da bi bez posljedica pravili probleme. jbg…

Ja mogu razumiti drope i furde,oni su oduvijek takvi,drope ostaju drope i to je to,mogu razumjeti i mehu jer je on nista,obicna nula ljudska i ***,jedno ne razumijem a to je s.s.,da nije radnickog sad bi u capardama pravio secije,ne bi imo ni posla ni stana ni nista da jede a on se juce onako ponasa,volio bi da puracicki vaser taje citavu godinu pa da drope i furde i ne dolaze nikako u lukavac jer i jesu samo za vasera,organizacija utakmice apsolutna nula,u igralista ulazi kad ko hoce,od muke i bijede skontali su da izaudaraju djecu koja su posteno i bez vrijedjanja ikoga navijala za svoj klub,sramota,puracani drzite se furde i drobne sudzuke jer nizasto drugo i niste,vatreni revans slijedi,nadam se da ce dropama zafalit da radnicki im pomogne,realno gledajuci radnicki je prosuo 2 boda,gledam kako se raduju u svlacionici koda su barseloni uzeli bod,to je samo dokaz kolko su se plasili radnickog i koliko su losi,ako ovako budu igrali sve utakmice kod kuce onda ni na jedno gostovanje u proljece nece smjet ni otic,svi ce ih polomit…i onda kazu mi smo carsija,vi ste gospodo selendra i sramota je sto se nalazite u opstini LUKAVAC….

Radnički dugo dugooooo nije imao ovakvo sudjenje – bravo i pisac je u pravu. Koliko je radnicki ostecen toliko je i mladost.

Jest onaj seronja napravio sranje na tribinama ali da mi nismo nikog vrijedjali… to nijei stina. Vrijedjali smo i Samira i Bajru… ja sam bio tu ali nisam pjevao te gluposti jer koliko je loseg bajro donio toliko je i dobrog, a niko se ne pita sta je Radnicki za LEGENDU Samira uradio

Sejtane, shvatite, mi se vasera ne stidimo mi vaser volimo i to je nas ponos. Ja sam iz Puracica i svake sedmice dodjem bar jednom u Lukavac, izadjem ili poslom. Svi bi volili u Puracicu volili da vi udjete u visi rang, iskreno. Al utakmica je takva kakva je, napeta i suvise rano da se pusti ili dogovori. Iskreno ni vasi je nisu htjeli kupiti, nego su rekli da ce uzeti 3 boda ovako ili onako. Vi ste kvaliteniji, organizovaniji, i imate jako velika sredstva. Vas jedan igrac ima vecu platu, mjesecnu, nego nasih 6-7 zajedno, zato se momci i raduju, u svlacionici. I shvati jos nesto, molim te, mi nikada nismo imali igraca iz Lukavca, koji ce se pamtiti, a Vas predsjednik sa kojim ste igrali Premier ligu, i davali 2-3 reprezentativca je Bajro Bacic. Najbolji igrac svih vremena Lukavca je Mirsad Barakovic-Barak, najbolji golman je Samir Sabanovic. To ti govori da mi vas ne mrzimo, samo je rano za pustanje, tek smo usli nije lijepo da pustamo 5 kolo. Za organizaciju se slazem, veliki propust, al SIOUX je dobro rekao, vrijedjanja je bilo.I nemoj nas vrijedjati lave, i prijetiti, zbog pojedinaca. Sve je ovo sport. A mi cemo vama pomoci u borbi za veci rang, pobijedicemo i Mramor i Kalesiju, u Puracicu. Prijatno i samo sportski, molim vas. SRCE NA TEREN.

bravoo radnicki bravo mladost…..naj realnije 0-0…bravo ja sam iz Puracica i pohvalio bi Sioux-e….nije ono trebaloo biti onakoo al et desiloo se….sve naj bolje Radnickom…..pozzz za sve

kad god sta zabrljate kazete eto desilo se…bajro ,samir i barak su dobro naplatili svoju igru u radnickom,osim toga naj bolji igrac radnickog nije bio niti ce ikad biti barak,gdje je tu mirso,omer i jos puno njih….nemas ti pojma jarane…vama je sve naj ako dolazi iz puracica…

shejtan

kad god sta zabrljate kazete eto desilo se…bajro ,samir i barak su dobro naplatili svoju igru u radnickom,osim toga naj bolji igrac radnickog nije bio niti ce ikad biti barak,gdje je tu mirso,omer i jos puno njih….nemas ti pojma jarane…vama je sve naj ako dolazi iz puracica…

Nije ni bitno dali ovi vaši igrači dolaze iz puračića ili ne ionako nisu iz Lukavca nego iz ovih kako ih ti nazivaš okolnih „selendri“– iz koje si i ti doselio u Lukavac.
Jer dok su na vašem igralištu bile žabe – kako se je taj dio i zvao žabnjak, mislim i zbog čega, u Puračiću je tada bila najljepša čaršija na ovim prostorima sada već stara 700g.
LP
http://puracic.ba/

pa koliku to platu imaju igraci radnickog, ako je to 6-7 puta vise od igraca putacica?

eto neka ti znas shejtan…ako treba nekko da pogine radi fudbala e POŠISAM taj fudbal

Vratit ce se Valter j…at c. vam mater…u proljece akobogda.

zaboravili ste Cipu, Belku, Merdana

Ale je legenda – on je najbolji a ne bi igro u Radničkom ni za 10 plaća . Kako je samo prašio Radniči na starom stadionu kraj Fabrike sode .Ale, Babić …
Tad se igralo i navijalo , ovo u subotu je trebalo sve rašćerat ( i igrače i Akrepe i Indijance ) u polje da beru ambroziju .

A i vi sve znate…sve cvjecka do cvjecke… ja znam da bi i ovi iz radnickog postupili isto ko i puracani…samo eto, tako je sad ispalo.

A bolje su drope nego ovi dosljaci u Lukavcu…drope vole puracane, a u Lukavcu se ne zna ko koga vise mrzi…zato jezik za zube. Mozete vi biti gadni na jeziku koliko hocete i imati para jos vise, al carsija opet nekako ostade carsija…izvuce se carsija uvijek.

DABOGDA VAM DROPE VLADALE U SLEDECIH 100 GODINA…

fujjjjjjjjjjj furdeeeeeeeeeeee…

Više ti je cigana u Lukavcu, nego u Puračiću…
,a po karakteru, duplo više…

Radnički da bi uspio mora pod hitno pojačati pionirsku i juniorsku selekciju.Tu moraju biti dečki iz grada i okoline.Odatle crpiti sopstveni kadar.Treneri omladinskih ekipa moraju biti stručnjaci sa trenerskom školom a ne propali nogometaši.Takođe mora postojati veza sa osnovnim i srednjim školama i profesorima tjelesnih odgoja.Marketing Radničkog veoma slab i mora se pojačati.Kad imate svoje domaće igrače koji će ginuti za svoj grad i klub uspjeh će sam doći.

jel vas strah doci u lukavac ….vas treba …. ko sto ste vi nas …. na terenu….svaki kontakt seljaci od igraca trce prema sudijam hej halooo zuti jebem sudija mamu ….i tako te gluposti nigdje fudbala nije bilo…a publika je ok bila …zanemarit cemo incident glupog … i pjanog …

za *zeljo*

Potpisujem odlican komentar.

Za Jasku
Hvala na podršci.

realno je da je zavrseno bez pobijednika
po jedna 100% prilika na obje strane
po jedna precka i to je to
Radnicki malo vise imao igu na centru terena,uglavnom utakmica ko rute moje,nijedna akcija nije napravljena
A meni je bas drago sto Radnicki nije pobijedio samo radi ona 3 boda iz Priluka

za MEDJED
nas nije strah doci u Lukavac nit je kad bilo,nevidim razlog zbog cega da se plasimo
a za sudije
stim da je Lukavac ovde bio kao gost imao je odlicno sudjenje

Kako igrači Radničkog iz Lukavca koriste pauzu u prvenstvu zbog utakmica reprezentacije?? Odu u Afganistan na jednosedmični rad!!!

Znali ko kad je početak utakmice Radnički-Bosna Kalesija.

Utakmica Radnicki – Bosna Kalesija Pocinje Danas u 16.30 Okupljanje Sioux-a u 15.00 😀