fbpx

Damir Halilagić za AK “Zenica” osvojio prvo mjesto

1 min. za čitanje

Atletičari AK ”Zenica” i AK ”Sloboda Tehnograd” nastupili su u subotu na ovogodišnjem Kupu evropskih klupskih šampiona za juniore (Grupa B i C) u italijanskom Rietiju. Organizatori su odlučili da spoje grupe B i C, tako da je u konkurenciji juniora nastupilo deset, a konkurenciji juniorki 12 klubova.

Za Atletski klub Zenica, nastupao je lukavčan Damir Halilagić u disciplini troskok.

Halilagić je u jakoj konkurenciji osvojio 1 mjesto i donio najviše bodova za svoju ekipu, skočio je 14,48 metara čime je postigao svoj najbolji rezultat u ovoj godini. Njegov lični rekord je 14,68 metara što nam daje pravo da očekujemo i jos bolje rezultate.

Damire, čestitke i očekujemo još bolje rezultate!

Na kraju se ipak moramo pitati, čija je zasluga da naši sportisti igraju za druge klubove!?

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Na kraju se ipak moramo pitati, čija je zasluga da naši sportisti igraju za druge klubove!?

vrlo glupo pitanje,u danasnje vrijeme kada svako ide tamo gdje mu se vise ponudi!Nemoguce je oformiti jedan sportski klub , u ovom slucaju od stanovnika Lukavca koji bi se uspjesno takmicio ne velikim natjecanjima.Kada bi Vama gospodine koji pisete,neko ponudio bolje uslove i vecu platu,ne vjerujem da bi dugo ovdje sa nama tipkali 😉
pozdrav svima od Mehe,koji ne radi u Lukavcu,jer mu je austrijska firma ponudila bolju platu.

Cestitam Damire i samo tako nastavi!!!!

Meho mozda nisi upucen ali Lukavac je imao SVOJ klub: ZIJAD IMAMOVIC ZIJO, koji sada ne postoji ili je tu samo na papiru! Pitanje je zasto ne postoji, zasto niko ne podrzi taj klub sa ove opstine. radnickom se daju hiljade i hiljade a nasi atleticari igraju za zenicu… i siguran sam da nije dobio nikakve pare za to

Gosodine Meho za vasu informaciju, niti imam platu u Slobodi niti ikakva primanja, a upravu ste sto kazete kada bi se ponudile vece pare, da treba da se ode odavde. Atletika u BiH je veoma malo cijenjena, kao sto je Damir rekao FK Radnicki prima tacno 80.000 za jednu sezonu, ali kada pogledamo nas stadion i nase igrace treba da se upitamo gdje te pare idu ?? Samo kada vidimo da clanovi uprave Radnickog vozaju najnovije modele auta, i svi imaju stanove po 140 kvadrata, onda to vidimo, ali niko nista ne poduzima, i svi sute, sve dok jednom narod koji crnci za 400 KM mjesecno ne shvati odakle im te pare. Ali nadam se, posto je vec pokrenut postupak za aktiviranje kluba AK Lukavac, da cu se vratiti i nastupati za rodni grad, i vjerovatno ce mo biti jedan od jacih atletskih klubova u drzavi, jer sve medalje za Slobodu Tehnograd donosimo ja, Lejla Ibrahimovic i Melika Kasumovic koje su takodje na ovom takmicenju u Italiji postigle odlicne rezultate.

I na kraju da se zahvalim na cestitkama, pa da jednom svi zajedno docekujemo i gledamo atletska takmicenja u nasem gradu.

Hvala.

Meni je svaki sport i sportista drag.To su dobri i vrijedni ljudi u zivotu.Kroz sport se puno toga nauci.Nazalost nisam neki sportista ali sam prije nekad davno pratio gotovo sve utakmice naseg Radnickog.I u to se vrijeme uzimala velika para.Radnicki je bio za mnoge zlatna koka.U svakom gradu,drzavi postoje sportovi broj 1,2,3 i 20,30,50.Znaci neces u USA naci rukometase ili nogometase,ili neces od Engleza napraviti skijasa!Tako je i u Lukavcu.Nogomet je broj 1.,atletika je skoro nepoznata , a sponzori daju pare tamo gdje je publika,gdje su novine,radio i tv.
Nemam ja namjeru da polemisem o nekome licno,ali se sjecam bas jednog Halilagica ime sam zaboravio,igrao je kasnije i za Slobodu,koji je bio u Radnickom i koji je u to vrijeme dizao velike pare ,isto kao sto danas i drugi radeAko nije tako nek me neko ko je upoznat ispravi..Eto puno pozdrava od Mehe ,koji nema bas nikakve veze sa sportom a pogotovu sa atletikom.

Postovani gospodine Meho Radnicki nije ni blizu onog sto je nekad bio (nazalost) ali i dalje se najvise ulaze u nj.sto je katastrofa .Ima i drugih sportova gdje se postizu odlicni rezultati ali u njih se ne ulaze ama bas nista evo jedan primjer Kuglasice (“RAD” LUKAVAC )po koji put su prvakinje BiH a nemaju ama bas nikakvih uslova nemaju cak ni kuglanu gdje bi mogle odrzavat treninge nego idu u Tuzlu (Mejdan) da bi ostale u formi a utakmice koje trebaju da igraju kod kuce igraju u Maglaju (udaljen 75kilometara )i recite mi da to nije sramota za LUKAVAC a one nisu jedine koje imaju odlicne rezultate ali opet kazem najvise se ulaze u RADNICKI .A moje misljenje je da, ako bi se vise ulagalo u druge klubove npr. KUGLASKI KLUB da im obezbjede kuglanu da bi bilo i dosta publike jer vecina gradjana Lukavca i nezna da taj klub uopste i postoji sto je zalosno .Pozdrav

Dobro je od opstine Lukavac sto je Radnicki proglasila klubom od opstinskog znacaja, i sto ulaze znatna sredstva u ovaj klub. Politike je uvijek bilo u sportu ali je zalosno da trenutno stranke salju svoje najnekvalitetnije kadrove koji se nisu dokazali ni u jednoj sferi zivota pa ni u sportu, i takvi sad odlucuju o fudbalskom klubu koji je jedan od najstarijih u BiH. Takvi su u Radnickom samo iz sitno sopstvenickih interesa ( klub im placa racune za mobitele ) i kad potrose sve pare od opstine mirno ce bez ikakve odgovornosti napustiti ovaj klub. Krajnje je vrijeme da Radnicki pripadne pravim zaljubljenicima u sport.

U svakom slucaju ste svi u pravu.To je problem svuda u svijetu,sa sportvima koji su za publiku i sponzore manje atraktivni.Samo ja jos nisam na televiziji vidio da neko prenosi ligu prvaka u kuglanju pred 70 hiljada gledalaca na nekom stadionu.Nogomet se gleda,sponzori tu radija ulazu jer cijeli svijet gleda utakmice izmedju Intera,Reala,Bayerna,Liverpula nego kuglanje najboljih evropskih ekipa.A u kuglanju je lakse biti prvak BiH nego u nogometu jer je komkurencija mala.Kuglaski klubovi se mogu na prste izbrojiti a nogomet se igra na svakom cosku.Vise zaradi jedan nogometas u Poljicu nego jedan kuglas koji kugla za prvaka BiH.Zalosno ali istina.Mozda bi se atletika malo vise gledala,ali skup je to sport.Djeces zimi trenirati ako nemas dvorane?A ako si i prvak BiH u Evropi nemas nikakve sanse.Mora se u BiH cekati 100 godina da se pojavi jedan talent koji bi u Evropi i Svijetu osvojio nedalju,kosto Hrvatska ima Branku Vlasic.
A sjeti se ja nogometasa Radnickog koji se nahapo para dok je bio kao igrac ,zvao se Mirsad Damire,mozda ti je i neki rod.Sad vidis da si pogrijesio sport.
Pozdrav svim sportistima i navijacima od Mehe iz kisne Austrije.