Četiri medalje za takmičare KBS ORKKA Lukavac

Takmičari KBS ORKKA Lukavac
0 764

U subotu, 25.02.2012. godine u KSC Mejdan u Tuzli održano 13. međunarodno karate takmičenje TK OPEN 2012, inače jedan od najmasovnijih i najjačih karate turnira u Bosni i Hercegovini što potvrđuje činjenica da je na turniru nastupilo preko 1000 takmičara iz 75 klubova koji su došli iz čak 5 zemalja i to Hrvatske, Srbije, Slovenije, Kuvajta i Bosne i Hercegovine.

Takmičari KBS ORKKA Lukavac

Turnir je bio izbornog karaktera za reprezentacije pred predstojeće Balkansko prvenstvo koje će se sredinom marta održati u Crnoj Gori a turniru su prisustvovali i ministrica obrazovanja nauke kulture i sporta, gospodja Nađa Avdibašić Vukadinović i načelnik opštine Tuzla gospodin, Jasmin Imamović.

Takmičari kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac ostvarili su zapažen rezultat osvojivši 4 medalje i to 1 zlatnu, 2 srebrene i 1 bronzanu medalju.
Zlatnom medaljom okitio se Amir Ejubović u kategoriji borbe juniori – 76 KG

Srebrene medalje su osvojili Đozić Mensur u kategoriji borbe djeca 14 godina -57 KG i Čajić Hamza u kategriji borbe djeca 12 godina -50 KG.

Bronzu je osvojio Damir Bačić u kategoriji kate kadeti. Bitno je pomenuti i nastupe mlađih takmičara u katama Gutić Nejre, Muradbašić Harisa i Tinjić Mahira koji su u trećem kolu ispali u borbi za medalju.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x