fbpx

Mostar: Zlato za Dalal, srebro za Anesa i bronza za Ajlu

1 min. za čitanje

U periodu od 13. do 14.10.2018. godine u Mostaru se održavao Internacionalni džudo turnir “Borsa Open”. To je jedan od najjačih turnira za mlađe uzraste u Evropi na kojem je pravo nastupa imalo više od 1100 takmičara iz 31 države. Prvog dana takmičenja su nastupili poletarci i mlađi pioniri. Prvog dana turnira Lukavačanka Dalal Odobašić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih pionirki +57kg.

Dalal je na ovom turniru pokazala apsolutnu dominaciju nad svojim vršnjakinjama iz Evrope, te sa 4 pobjede došla do zlatne medalje. Nakon srebrene medalje sa Balkanskog prvenstva i niza zlatnih medalja sa regionalnih turnira, Dalal je skrenula pažnju na sebe i sigurno je neko od koga se mogu očekivati historijski rezultati.

Drugu dana turnira još dvije medalje za klub iz Lukavca.

Srebrenu medalju je osvojio Anes Tufekčić u kategoriji st.pionira -34kg. Anes, iako još uvijek mlađi pionir, uspio je osvojiti medalju u starijoj uzrastnoj kategoriji, što je svakako veliki uspjeh za mladog džudistu.

Bronzanu medalju je osvojila Ajla Mujić u kategoriji st.pionirki +63kg. Ajla je inače državna prvakinja i velika nada lukavačkog džudo-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments