fbpx

Lukavčanin Hamza Čajić prvak Balkana u karateu!

2 min. za čitanje

Na prvenstvu su učestvovale reprezentacije Bugarske, Slovenije, Rumunije, Turske, Kipra, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Grčke  i Bosne i Hercegovine sa ukupno 784 takmičara.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iz kluba borilačkih sportova „ORKKA“ Lukavac, nastupili su Čajić Hamza (kadeti), Đozić Mensur (juniori) i Baćić Damir (U21 seniori).

Izvanredan rezultat je ostvario Čajić Hamza, osvojivši titule prvaka i vice prvaka Balkana!

HamzaU pojedinačnoj konkurenciji, Čajić  se plasirao u finale nakon pobjeda nad predstavnicima , Srbije 2:1, Slovenije 3:1,  Makedonije 4:2 i drugog predstavnika Srbije sa 3:0, dok je u finalnom meču tijesnim rezultatom poražen od predstavnika Turske sa  4:3, čime je ponio titulu vice prvaka balkana.

Čajić je nastupio i u ekipnoj konkurenciji za kadetski tim BiH, gdje
je nakon slobodnog prvog kola, u svim mečevima zabilježio pobjede nad reprezentativcima iz Albanije, Bugarske i Hrvatske, i tako postao prvak balkana sa reprezentacijom BiH.

Cajic HamzaĐozić Mensur i Baćić Damir, na žalost nisu uspjeli ostvariti rezultat
na ovom balkanskom prvenstvu, ali su dostojno predstavili KBS „ORKKA“, opštinu Lukavac i Bosnu i Hercegovinu na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.

Ovim fantastičnim rezultatom, Čajić Hamza je nastavio kontinuitet
odličnih rezultata kluba borilačkih sportova „ORKKA“ Lukavac na
međunarodnoj sportskoj sceni i vrhunskom karateu,  te obezbijedio mjesto u reprezentaciji BiH i nastup na evropskom prvenstvu, koje će se u februaru 2015 održati u Cirihu (Švicarska).

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo za našega Lukavčanina Hamzu,ponos svoga grada i svoje države,naravno i najveći ponos svoje familije i roditelja.
Želimo da naš talenat ide dalje u nova osvajanja i apelujem na Opštinske organe kao i na građanine da se da maksimalni doprinos i pomogne ovaj naš izvrsni sportista i borac.

To Caja!!!

nešto nije u dure ?? nemoj da te hamza smota ko bure