“Kick Boxing Grand Prix BiH 2020”: Odličan nastup za KBS Radnički Lukavac (FOTO)

0 374

Jučer je na Ilidži održan “Kick Boxing Grand Prix BiH 2020”, a na kojem je KBS Radnički Lukavac predstavljalo 9 boraca u 3 discipline (Light contact,Kick Light i Low Kick).

Svoje debitantske nastupe u ringu jučer su upisali Elmir Mujkić,Danis Ribić i Benjamin Softić. Sva tri borca su pružila izuzetno atraktivne i zanimljive borbe te pokazali da njihovo vrijeme tek dolazi.

Nakon njih u ringu je nastupio Dajan Ivanović koji se borio u kategoriji Low Kick Seniori -63,5 kg te pružio izuzetno odličnu borbu i došao do svog novog zlata.

Muhamed Omerović je uspio doći do bronzane medalje u disciplini Kick Light, dok je Anela Omerović osvojila srebrenu medalju u disciplini Light Contact.

Maida Beganović je nakon dvije pobjede u disciplini Kick Light došla do zlatne medalje te je proglašena najboljom juniorkom turnira. Dzenita Mahovkić nastupila je u seniorima u disciplini Kick Light i u finalu savladala domaću takmičarku osvojivši tako zlatnu medalju. Poslednja je nastupila Džana Tufekčić i nažalost izgubila od iskusnije takmičarke.

Tri zlatne,jedna srebrena i četiri bronzane sa jednog od najačih takmičenja u regionu je svakako pokazatelj kvalitetnog rada KBS Radnički. Slijedeće takmičenje za borce ovog kluba je Balkan Open za nešto manje od mjesec dana.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x